İstanbul’un mali suçlarla mücadeledeki bu önemli gelişme, soruşturmanın seyrini ve çiftin geleceğini nasıl etkileyecek?

Mali Suç Soruşturmasında Kritik Gelişme: Polat Çiftinin Geleceği Ne Olacak?

Saatler Süren Sorgu Tamamlandı

dilan polat adliye

Gece yarısına dek süren yoğun sorgulamanın ardından, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözler Engin ve Dilan Polat çiftine çevrildi.

6 saati aşkın bir süredir sorgulanan çift, sonunda sessizliğini bozdu.

Soruşturma kapsamında çift hakkında ortaya atılan iddialar ve suçlamalar netleşmeye başlarken, kamuoyunun merakla beklediği detaylar da yavaş yavaş gün ışığına çıkıyor.

dilanpolat

Adliye Yolculuğu Başladı

Sabahın erken saatlerinde,

Engin ve Dilan Polat çifti için yeni bir safha başladı: Emniyetteki sorgularının ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildiler.

Polis ekiplerince 4 gün boyunca süren ifade alma işlemlerinde Dilan Polat'a 26, Engin Polat'a ise 40 sayfa soru sorulduğu öğrenildi.

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım'da düzenlenen operasyonda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmıştı.

dilan

Bu adım, İstanbul’un finans dünyasında yankılanan olayın yeni bir boyuta taşındığının göstergesi olarak karşılandı. Soruşturma sürecinin nasıl ilerleyeceği ve çiftin akıbeti, şimdi adliyenin duvarları arasında şekillenecek.

5 jandarmanın yaralanmasına neden olan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi 5 jandarmanın yaralanmasına neden olan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi

dilan2

Mal varlıklarına el konulan şüpheli Dilan ve Engin Polat çiftinin ifadelerine ulaşıldı. Dilan Polat'ın sorgu boyunca ağladığı bilgisine ulaşılırken ikamet değişikliğiyle ilgili soruya, “Çocukların okulu için yaptık" dediği öğrenildi.  Polat çifti, aylık gelir sorusuna 150 - 200 bin lira geliri olduğunu ifade ederken, Engin Polat üzerlerine atılı tüm suçlamaları reddetti.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR