Geçmiş yılların aksine, Konya'nın 5 bin yıllık tarih sahibi Sille Mahallesi de, kar yağışının esamesinin okunmadığı bir kış mevsimi geçiriyor. 

Genç Gazete Son Yılların En Karsız Kışını Geçiriyoruz (1)

Konya'nın tarihi dokusuna sahip Sille Mahallesi, bu yıl yaşanan en karsız kış mevsimlerinden birine tanıklık ediyor. Geçmiş yıllarda beyaz örtüyle kaplanan bu tarihi mahalle, bu yıl şubat ayının sonlarına doğru dahi kar yağışıyla buluşamadı.

Genç Gazete Son Yılların En Karsız Kışını Geçiriyoruz (2)

Tarihi Sille Kar Yağışına Hasret Kaldı

Geçmiş Yılların Kartpostallık Görüntüleri Bu Yıl Yok

Geçen yıl bu zamanlar, şehri kaplayan beyaz örtü, Sille'yi adeta bir masal diyarına çevirmişti. Ancak bu yıl, Sille sakinleri, böylesine bir manzaradan mahrum kaldı.

Genç Gazete Son Yılların En Karsız Kışını Geçiriyoruz (3)

Tarihi mahallede yaşayan Mustafa Küçükdemir yarım asırdır böyle bir kış görmediğini belirtirken,

 "50-55 senedir böyle bir kış görmedim. Eskiye bakarak kurak geçti. Yağmur var ama kar yağışı görmedik bu sene. Kara basmadık daha" dedi.

 Musa Çeliktaş, "Sille, benim hatırladığım ilk defa karsız geçti. Önceki senelerde 50 santime kadar kar yağardı. Mahallemizin her yeri bembeyaz olurdu ama yağmadı bu sene. Allah’ım inşallah verecek diye bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

  Mahalle Muhtarı Mevlüt Aksoy , "Ben Sille'yi hiç böyle hatırlamıyorum. İlk defa karsız olarak bahar aylarına çıkıyoruz. Benim 30 seneye aklım erer, 30 yıldır da böyle bir kış görmedim" şeklinde konuştu.

2024'te Göz Kamaştıran Türkiye'nin En Yaşanabilir Şehirleri 2024'te Göz Kamaştıran Türkiye'nin En Yaşanabilir Şehirleri

  Mahalle sakinlerinden Ramazan Ateş , "Yaşım 52 ama hiç böyle bir kış yaşamamıştık. Karın yağmadığını bu sene gördük. Önceki senelerde hiç yağmasa bir defa yağardı. Mevsim değişikliğinden dolayı herhalde önceden yağardı ama hiç böyle görmedim. Allah hakkımızda hayırlısını versin" diye konuştu.

 Genç Gazete Son Yılların En Karsız Kışını Geçiriyoruz (4)

Sille'nin diğer sakinleri de benzer şekilde, önceki yıllarda yaşanan yoğun kar yağışlarının bu yıl yaşanmamasından dolayı şaşkınlıklarını dile getirdi.

Genç Gazete Son Yılların En Karsız Kışını Geçiriyoruz (5)

Mahalle Muhtarı ve diğer yaşlı sakinlerin ifadeleri, Sille'nin geçmişte yaşadığı karlı kışları özlediğini gösteriyor. Yılların deneyimiyle konuşan bu bireyler, mevsim değişikliklerinin etkilerini ilk elden tecrübe ediyor.

Genç Gazete Son Yılların En Karsız Kışını Geçiriyoruz (6)

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK