Maliyetlerin artacağı yeni yılda bir paket sigaradan alınan ÖTV 42,96 TL'yi görecek. Bu durumda ek maliyetlerle beraber en ucuz sigaranın paketi ilk kez 60 TL'yi görecek.

TÜİK tarafından yayınlanan son verilere bakıldığında tüketici fiyat endeksi %53,40'ta kalıyor. Yapılan hesaplamalar doğrultusunda bir paket sigaradan alınacak olan ÖTV oranı en az 27 TL'yi görüyor. Buna ek %20 KDV yansıtıldığında bir paket sigaranın bedeli 51 TL'ye kadar yükseliyor.

Sigara Zammı Ne Zaman Geçerli Olacak?

Piyasada satılan en ucuz sigaranın 45 TL olduğu düşünüldüğünde ek maliyetlerle beraber bu rakam en az 60 TL'yi görüyor. 6 aylık ÜFE artışı oranında yalnızca sigara değil alkol ürünleri de yeniden zamlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "Cari açık yüzde 2.5’in altında olacak" Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "Cari açık yüzde 2.5’in altında olacak"

Özellikle maktu ve asgari maktu artışta yaşanacak herhangi bir yükseliş düşük fiyatlı ürünler üzerindeki etkisini daha net hissettiriyor. Sigara fiyatlarındaki yeni yıl artışı 1 Ocak tarihi itibariyle belli olacak. ÖTV artışı ile beraber süreç netleşecek.

Editör: Fırat Çelik