Bursa ve Balıkesir Valilikleri ile AFAD, 18 Kasım 2023 Cumartesi gününden itibaren başlayacak şiddetli yağış ve fırtına için turuncu alarm verdi. Vatandaşlar, su taşkını, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olası durumlara karşı uyarıldı. Bu uyarılar, halkın güvenliği için önem taşıyor.

Yağışın Etkilediği Bölgeler ve Okullar

Cumartesi sabahından itibaren Mustafakemalpaşa, Susurluk ve Karacabey bölgelerinde etkisini göstermeye başlayan yağışlar, öğrenci, veli ve öğretmenleri Pazartesi günü okulların tatil olup olmayacağı konusunda endişelendiriyor. Şiddetli yağışın Pazar akşamı sona ermesi bekleniyor ve bu sebeple Pazartesi günü için genel bir tatil beklenmiyor. Ancak, yüksek kesimlerde bölgesel olarak okullar tatil edilebilir.

Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu! Bursa Erkek Lisesi’nde Girişimcilik Zirvesi: Altın Nesil 1'nci Oldu!
"Bu şiddetli yağış ve fırtına, özellikle yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşlarımız için risk oluşturabilir. Herkesin dikkatli olması gerekiyor." 

Hem Bursa hem de Balıkesir Valilikleri vatandaşlara hafta sonu dışarı çıkarken dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. 

Editör: Umut Gökdaş