Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında deplasmanda oynadıkları Kayserispor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, maçın 1-1 berabere sona ermesinin adaletli bir skor olduğunu ifade etti.

Ankaragücü taraftarından Özgür Filistin’e destek Ankaragücü taraftarından Özgür Filistin’e destek

Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın Kayserispor Maçı Sonrası Açıklamaları

Zorlu geçen maçın zeminin futbol oynamaya uygun olmadığını vurgulayan Yalçın, özellikle ilk yarıda iyi bir performans sergilediklerini belirtti. Oyunun ilk yarısında öne geçtiklerini ve birkaç pozisyon daha bulduklarını ancak skoru artıramadıklarını ifade eden Yalçın, ikinci yarıda bekledikleri performansı sergileyemediklerini söyledi.

Teknik direktör, ikinci yarıda oyunu kurtarma telaşına düştüklerini ancak genel olarak skorun adaletli olduğunu düşündüğünü belirtti. Oyuncuların doğal olarak skoru koruma telaşına düşebileceğini dile getiren Yalçın, bu durumun futbolun doğasında olduğunu söyledi.

Ocak ayının zorlu geçtiğini kaydeden Yalçın, 7 maçlık bir periyotta sürekli aynı kadro ile mücadele ettiklerini ve kadro derinliklerinin sınırlı olduğunu açıkladı. Futbolcularının yoğun bir mücadele gösterdiğini söyleyen Yalçın, puan cetvelindeki sıkı rekabeti vurgulayarak, deplasmanda kaybetmemenin önemli olduğunu dile getirdi.

Önlerindeki zorlu maçlara odaklanmak istediklerini belirten Yalçın, kupa ve lig maçlarının ardı ardına geleceğini ifade etti. Büyük takımlarla karşılaşacaklarını ve zorlu bir periyotun kendilerini beklediğini söyleyen Yalçın, takımın iyi dinlenip önlerindeki maçlara hazırlanmayı hedeflediklerini aktardı.

Editör: Şaban Kılıçcı