Katılım Bankalarından alınan Kar Payı helal mi? Katılım Bankalarından alınan Kar Payı helal mi?

ABD merkezli iş dünyası dergisi Forbes, her yıl merakla beklenen Milyarderler Listesi'ni yayımladı. Bu yıl 38'inci kez hazırlanan listede, dünya genelindeki milyarderlerin sayısı ve servetlerinde önemli artışlar kaydedildi. Forbes'un güncel verilerine göre, milyarder sayısı geçen yıla oranla 141 kişi artarak 2 bin 781'e ulaştı, toplam servetleri ise 2 trilyon dolar artışla 14,2 trilyon dolara yükseldi.

Lüks eşya sektörünün öncüsü LVMH'nin CEO'su Bernard Arnault, 233 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı unvanını koruyor. Arnault'u, 195 milyar dolarlık servetiyle Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk ve 194 milyar dolarlık servetiyle Amazon'un kurucusu Jeff Bezos takip etti.

Listede dikkat çeken bir diğer nokta ise yaş faktörü oldu. Milyarderlerin ortalama yaşı 66 olurken, en yaşlı milyarder 102 yaşındaki George Joseph, en genç milyarder ise 19 yaşındaki Livia Voigt olarak kaydedildi. Kadın milyarderlerin oranı yaklaşık yüzde 13'ü bulurken, dünyanın en zengin kadını 99,5 milyar dolarlık servetiyle L'Oréal'in varisi Françoise Bettencourt Meyers oldu.

ABD, 813 milyarder ile en çok zengini barındıran ülke konumunda. Çin ve Hindistan ise sırasıyla 473 ve 200 milyarderle listeyi takip etti. Türkiye'den ise bu yıl 27 isim Forbes Milyarderler Listesi'nde yer aldı. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, 5,1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengini olarak öne çıktı.

Bu yıl listeye Türkiye'den yeni katılan isimler arasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da bulunuyor. Bayraktar, özellikle savunma sanayii alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi