Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu

Tayland’ın güney eyaletlerini etkisi altına alan muson yağışları, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Güneydeki Satun, Songkhla, Pattani, Yala ve Narathiwat eyaletlerini etkileyen şiddetli yağışlar sonucunda meydana gelen seller, hem can kayıplarına hem de büyük maddi hasarlara neden oldu. Narathiwat Eyalet Vali Yardımcısı Preecha Nualnoi'nin açıklamalarıyla doğrulanan ölü sayısı ve zarar gören evler, felaketin boyutunu gözler önüne seriyor.

Tayland Sel3Can Kaybı ve Evlerde Büyük Zarar

Narathiwat Eyalet Vali Yardımcısı tarafından yapılan açıklamada, sel felaketinde 6 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, muson yağmurlarının etkisiyle 70 binden fazla evin olumsuz etkilendiği aktarıldı. Yaşanan bu büyük felaket, bölgedeki binlerce insanın hayatını derinden etkiledi.

Tayland Sel2Felaketin yaşandığı kentlerde arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ekipler, sel suları altında kalan bölgelere ulaşarak, mahsur kalan veya zarar gören vatandaşlara yardım etmeye çalışıyor. Bölgedeki insanlar ve yetkililer, zorlu koşullar altında, hayatı normale döndürmek ve hasarları en aza indirmek için çaba gösteriyor.

"Muson yağışları nedeniyle meydana gelen sel felaketinde 6 kişi hayatını kaybetti ve 70 binden fazla ev olumsuz etkilendi." - Narathiwat Eyalet Vali Yardımcısı Preecha Nualnoi

Tayland Sel

Editör: Abdullah Argun