Şehit jandarma er. 30 Kasım 1973 yılı Rize-Pazar doğumludur. Baba adı Fevzi, ana adı Mine. Aile daha sonra İnegöl’e yerleşmiş ve İnegöl’de ikamet etmektedirler.

hilmi bozdi

İnegöl'ün Cerrah Kasabası ve Cerrah Sağlık Ocağı'nın Tarihçesi İnegöl'ün Cerrah Kasabası ve Cerrah Sağlık Ocağı'nın Tarihçesi

ŞEHİT HİLMİ BOZDİ

Şehit Hilmi Bozdi, Bingöl ili Jandarma Komutanlığı bünyesinde vatani görevini sürdürürken 11 Kasım 1993 yılında, Bingöl-Kiğı Karakoçan karayolu üzerinde konvoyun teröristlerce saldırıya uğraması sonucu şehit düşmüştür.

şehit ailesi

Şehit olduğunda evli idi.İsmi Rize Ardeşen’ de bir sokağa verilmiştir.

şehit hilmi bozdi

Şehit Hilmi Bozdi, Rize-Ardeşen İlçe Mezarlığına defnedilmiştir.

ASKER ARKADAŞI ANLATIYOR

"İsmim Fatih AKDOĞAN. Yozgat AkdağMadeni'liyim. 72/4 tertip olarak Adaklı’da askerlik yaptım. Öncelikle size teşekkür ediyorum. Çünkü Hilmi'yi hala içinizde yaşattığınız için.. Hilmi BOZDİL benim arkadaşımdı.

 Size onla ilgili üzücü bir bir olayyımı anlatayım. Timler hazırlandı, tam arabaya binmek üzereyken elinde bir kutu hobi çikolata ile geldi. Al devrem Fatih dedi, yeğenin olmuş bunu ye dedi. Bende dedim ki, oğlum senin her gün çocuğun mu oluyor bu ne kadar çikolata dedim. Oda olsun olsun sen ye dedi ve arabaya bindi, gittiler.

Hatta dün de onunla aynı anda pusuya düşen bir asker arkadaşımız geldi. O da oradaki olayları anlattı. En son ruhunu teslim etmeden önce o koca vücudu titreyerek siz korkmayın diyor ve mermiler üzerine yağarken GTT’ yi PKK üzerlerine doğrultuyor, patlatıyor ve titreye titreye ruhunu teslim ediyor. Ona tekrar Allah'tan Rahmet diliyorum. Ruhu şad olsun. Her ana böyle bir genç doğuramaz. O ananın elinden ayağından öperim."

şehit-4

KAYNAK: TURHAN ŞAHİN 1299 İNEGÖLLÜ

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için TIKLAYINIZ  

hilmi bozdi2

Editör: AYHAN BAYRAKTAR