Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2008'de meydana gelen PKK saldırısında şehit olan Davut İlbaş'ın eşi Asuman İlbaş, yaşadığı acıları ve çocuklarının babalarına olan özlemini anlattı.

şehit eşinden pkk'ya lanet

Asuman İlbaş'tan PKK'ya Sert Tepki

Eşinin Ardından Acı Dolu Günler

Eşinin acısını ilk günkü gibi yüreğinde taşıdığını söyleyen Asuman İlbaş, bu acının telafisinin olmadığını vurgulayarak, şehit ailelerine sabır diledi.

"Türkiye’nin dış politika önceliği, terörle mücadeledir” "Türkiye’nin dış politika önceliği, terörle mücadeledir”
"Sürekli babalarını soruyorlar. Anne, babamız nasıldı bize anlat? Babanız cennette bizi bekliyor, çok güzel bir kahramandı babanız."

Çocuklarının Babalarına Olan Özlemi

İki çocuğunun babalarının intikamı için yaşayacaklarını ve vatanı koruyacaklarını ifade ettiklerini belirten İlbaş, PKK'nın bu acının sebebi olduğunu dile getirdi.

"Eşimle gurur duyuyorum. Eşim bir kahramandı. Bir destan yazdı. Son kurşunu bitene kadar arkadaşlarını yalnız bırakmadı."

şehit eşinden pkk'ya lanet1

Kürt Halkına Yapılan Zulme Tepki

PKK'nın yaptığı zulümlere tepki gösteren İlbaş, Kürt halkının neden bu kadar katledildiğini sordu ve PKK'yı şiddetle kınadı.

"Bizim bir vatanımız var, bir bayrağımız var. Onun dışında biz kimseyi tanımıyoruz. Hiçbir zaman onlar başarılı olmayacaktır."

Asuman İlbaş, bir Kürt kızı olarak, PKK'nın eylemlerini lanetlediğini belirtti ve eşinin ardından gelen binlerce Davut'un vatan uğruna canını feda ettiğini ifade etti.

Editör: Abdullah Argun