AK Parti, 2019 yerel seçimlerinde İnegöl'de yüzde 63,5 oy oranıyla 98 bin 238 oy alarak zafer kazanmıştı. Ancak geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerde partinin oy oranı yüzde 43,3'e düşerek 68 bin 406 oy alabildi. Oy kaybının ardından gözler AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş'a çevrildi.

Durmuş, yaşanan oy kaybıyla ilgili olarak bir yazılı açıklama yaparak, seçimlerin ülke, şehir ve millet için hayırlı olmasını diledi ve "Kıymetli Hemşehrilerim, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirdiğimiz yerel seçimlerin öncelikle ülkemize, şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Milletin iradesinin en büyük göstergesi ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçim sandıkları kurulmuş, aziz milletimiz uzun süren seçim sürecinin ardından son sözü söylemiştir" dedi. Ayrıca, sandığa giden tüm seçmenlere, gece gündüz demeden sahada çalışan teşkilat mensuplarına, güvenlik güçlerine ve kamu çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Durmuş, ayrıca İnegöl halkına ve partililere destekleri için teşekkür ederek, yeniden seçilen Belediye Başkanı Alper Taban'a başarılar diledi.

"İnegöl’ümüzde bizlere verdiği destekle, mevcut Belediye Başkanımız Sn. Alper Taban’ı yeniden belediye başkanlığı görevine layık gören siz kıymetli hemşerilerimize ve partimize gönül veren değerli gönüldaşlarımıza ise ayrı ayrı teşekkür ediyor, değerli başkanımıza hayırlı hizmetler yapmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum." şeklinde konuştu. Son olarak, Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadelerine atıfta bulunarak, "dik duracağız, dikleşmeyeceğiz" şiarıyla çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

İşte Mustafa Durmuş'un açıklamasının tamamı:

"Kıymetli Hemşehrilerim,31 Mart Pazar günü gerçekleştirdiğimiz yerel seçimlerin öncelikle ülkemize, şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Milletin iradesinin en büyük göstergesi ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan seçim sandıkları kurulmuş, aziz milletimiz uzun süren seçim sürecinin ardından son sözü söylemiştir. Öncelikle ifade etmek isterim ki, yerel yönetimleri belirlemek için sandığa giden ve oyunu kullanarak, ülke yönetimine ve demokrasiye katkıda bulunan tüm seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Seçim sürecinde gece gündüz demeden sahada bizlerle birlikte koşan, sandık başında millet iradesine sahip çıkan partimizin ve davamızın neferleri olan tüm kademelerdeki teşkilat mensubu kardeşlerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Ülkemizin huzurlu bir ortamda seçim sürecini geçirmesi için canla başla görev yapan tüm güvenlik güçlerimize ve kamu çalışanlarımıza da ayrıca şükranlarımı iletiyorum.İnegöl’ümüzde bizlere verdiği destekle, mevcut Belediye Başkanımız Sn. Alper Taban’ı yeniden belediye başkanlığı görevine layık gören siz kıymetli hemşerilerimize ve partimize gönül veren değerli gönüldaşlarımıza ise ayrı ayrı teşekkür ediyor, değerli başkanımıza hayırlı hizmetler yapmayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.Kurulduğu günden bu güne ülkemizin sadece maddi değerlerle değil, milletimizin öncelikli manevi değerleri ile birlikte kalkınması hedefiyle yürüdüğümüz bu davada Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi, dik duracağız, dikleşmeyeceğiz şiarıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz."

İnegöl'de Hava Nasıl? Sıcaklık Artacak mı? İnegöl'de Hava Nasıl? Sıcaklık Artacak mı?

Ak Parti Inegöl Ilçe Başkanı Mustafa Durmuş 

Kaynak: Şaban Kılıçcı