15 Ağustos 2022 akşamı, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Metin Işık ve oğlu Mustafa Işık, daha önceden husumetli oldukları bir grupla tartışmaya başladı. Tartışma, Metin Işık ve oğlunun bulunduğu noktadan gruba pompalı tüfekle ateş açılmasıyla şiddetlendi ve 5 kişi yaralandı.

Yaralananlar ve Gözaltı Süreci

Naile D., Yusuf Memduh S., Sema A., Kader S. ve Emine A., tüfekten çıkan saçmaların hedefi oldular. Olayın ardından Metin Işık, eşi Gülbahar Işık ve oğlu Mustafa Işık gözaltına alındı. Metin Işık ve oğlu tutuklanırken, Gülbahar Işık adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Senin yüzünden eşimden ayrıldım dedi, pastanede kurşun yağdırdı Senin yüzünden eşimden ayrıldım dedi, pastanede kurşun yağdırdı

65F6Ba7C79F34430 W1200Xh931

Soruşturma ve Son Duruşma

Metin Işık eylül ayında serbest bırakıldı. Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında savcı, Metin Işık ve eşi için beraat, Mustafa Işık için ise 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan müebbet hapis cezası talep etti. Ayrıca Metin Işık'ın 'silahla tehdit' suçundan cezalandırılması istendi.

Yeni ulaşılan güvenlik kamerası görüntülerinde, Mustafa Işık'ın av tüfeği ile ateş açtığı ve bir kişinin sırtından yaralanarak koştuğu, bir diğerinin ise yere düştüğü görüldü. Görüntülerde ayrıca Mustafa Işık'ın tüfeği kanepenin altına sakladığı ve daha sonra evin içine girdiği anlar yer aldı.

Olay Öncesi Hazırlıklar

Olaydan önce, Mustafa Işık'ın evlerinin avlusunda döner bıçağını kontrol ettiği, daha sonra av tüfeğini alıp eline aldığı ve bir süre sonra babası Metin Işık'ın yanına çıktığı görüldü. Metin Işık'ın elindeki tüfeği oğluna verdiği anlar da kameralara yansıdı.

Kaynak: Haber Merkezi