İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı operasyonla 'SARALLAR ÇETESİ' ÇÖKERTİLDİ. “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurarak” ve tespit edilen, baskı ve şiddet eylemlerine karışan bu şahıslardan 24'ü yakalandı. Şahısların Suçları:

Bursa'da 'çağrı merkezi' çetesine operasyon: 38 gözaltı Bursa'da 'çağrı merkezi' çetesine operasyon: 38 gözaltı

İstanbul Esenyurt ilçesinde sitelerdeki ev sahibi ve kiracıları silah ile tehdit ederek yağmaladıkları, Kendilerinden şikayetçi olan site sakinleri ve özel güvenlik görevlilerini şikayetlerinden vazgeçirmek için darp ettikleri, Yabancı uyruklu şahsılara yönelik yağma eylemi gerçekleştirdikleri, Sitelerdeki mülk sahiplerinin rızası ve bilgisi dışında sahte evrak düzenleyerek daireleri başka şahıslara kiraladıkları Sarıyer ve Beyoğlu’nda silahla yaralamaya teşebbüs suçlarını işledikleri tespit edildi.

3 BİN 600 DAİRELİ SİTENİN YÖNETİMİNİ ELE GEÇİRDİLER

İddiaya göre, suç örgütü üyelerinin yönetimini ele geçirdiği site Esenyurt’ta 19 bloktan, 3 bin 692 daireden oluşuyor. Yönetimi ellerinde tutan çete üyelerinin yüksek aidat bedelleri su, havuz, elektrik giderleri adı altında yüksek ücretler aldıkları öne sürüldü. Yabancılara ait daireleri başkalarına kiraladıkları iddia edilen şüphelerin, kendilerine karşı çıkanlara da baskı uyguladıkları, darp ve tehditle bu kişileri sindirdikleri belirtildi.

BACAĞINDAN VURDULAR

Çete üyelerinin ayrıca 2 yıl önce Beyoğlu'nda bir eğlence merkezine çökmeye çalıştıkları da iddia edildi. Sezai Gülmez'in işlettiği mekanı zorla almak isteyen şüpheliler silahlı saldırı girişiminde bulunmuştu. Gülmez'in yaşananlarla ilgili çektiği bir video sosyal medyada yayınlanmıştı.

Kendisini bacağından vurmaya çalışan bir kişinin silahının tutukluk yaptığını söyleyen Gülmez, saldırganı darp ettiğini belirterek fotoğraf yayınlamıştı. Tehditlere boyun eğmeyeceğini ifade eden Sezai Gülmez’in yayınladığı  videodan sonra ayağından vurulduğu belirtildi. Şüphelilerin Sezai Gülmez'in vurulmasıyla ilgili olduğu da öğrenildi.

“HAYATI DAR EDECEĞİZ”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İstanbul Büyükçekmece Başsavcılığı koordinesinde operasyonları düzenleyen İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz Milletimizin duaları sizlerle. Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız devam edecek. Organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine, halkımızın huzurunu bozanlara hayatı dar edeceğiz” dedi.

Editör: Fırat Çelik