Denizli'de, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektiflerinin dikkatli çalışmaları sonucu gerçekleştirilen 'Viking' kod adlı operasyonla, yaşlı bir çiftçiyi eskitilmiş bir küp ve içinden çıkan sahte heykellerle dolandıran 3 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin çiftçiden 10 bin euro aldığı ortaya çıktı.

Genç Gazete Sahte Heykellerle Yaşlı Çiftçiyi Dolandıran 3 Şüpheli Yakalandı (7)

Yaşlı Çiftçi Nasıl Dolandırıldı?

“Biz yan tarlada define arıyorduk. Kazı yaparken bir tane küp bulduk amca. Sende çekiç varsa kenarını kırıp içinde ne var bakalım” yalanıyla yaşlı çiftçinin güvenini kazandılar.

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde tarlasında çalışan 65 yaşındaki Metin Y., yanına gelen iki kişinin "Yan tarlada define bulduk" yalanına inandı. Şüpheliler, çiftçiden aldıkları çekiçle küpü kırarak içinden çıkan altın görünümlü sahte heykelleri gösterdi ve bu eserlerin milyonlar değerinde olduğunu iddia etti.

Ankara’da raydan çıkan yük trenine ekipler tarafından müdahale ediliyor Ankara’da raydan çıkan yük trenine ekipler tarafından müdahale ediliyor

Genç Gazete Sahte Heykellerle Yaşlı Çiftçiyi Dolandıran 3 Şüpheli Yakalandı (6)

Şüphelilerin Hileli Planı

Şüpheliler, daha önce yaşlandırdıkları küpü Metin Y.'ye bırakarak, yurt dışından alıcı getireceklerini söyledi.

Genç Gazete Sahte Heykellerle Yaşlı Çiftçiyi Dolandıran 3 Şüpheli Yakalandı (1)

sözde heykel çıkan küpü Metin Y.’ye bırakan şüpheliler, “Amca biz sana güveniyoruz. Bu sende kalsın, biz bununla ilgili alıcı bulacağız” diyerek bölgeden uzaklaştı. Birkaç gün sonra yaşlı çiftçiyi arayarak, “Amca biz bir alıcı bulduk.  Alıcı yurt dışından geleceği için masrafları olacak bize 10 bin euro gönder, zaten sende milyon dolarlık heykeller var” diyen şüpheliler, çiftçiden yaklaşık 10 bin euro aldı.

Çiftçiden alıcı için 10 bin euro alan dolandırıcılar, sözde tarihi eserlerin alıcıyı beklemesi gerektiğini belirtti. Metin Y., birkaç gün sonra tekrar para istenmesi üzerine şüphelenerek jandarmaya başvurdu.

Genç Gazete Sahte Heykellerle Yaşlı Çiftçiyi Dolandıran 3 Şüpheli Yakalandı (5)

JASAT'ın Titiz Çalışması

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri ve ilçe jandarma ekiplerinin yürüttüğü detaylı çalışma sonucu, sahte olduğu anlaşılan tarihi eser niteliği taşımayan heykeller ve şüpheliler İzmir'de yakalandı.

Genç Gazete Sahte Heykellerle Yaşlı Çiftçiyi Dolandıran 3 Şüpheli Yakalandı (4)

Yakalanan şüphelilerden 72 yaşındaki M.E.U.'nun 11, 39 yaşındaki E.Y.'nin 35 ve 70 yaşındaki Hasan M.'nin ise 1 adet olmak üzere toplam 47 suç kaydı bulunduğu belirlendi.
Genç Gazete Sahte Heykellerle Yaşlı Çiftçiyi Dolandıran 3 Şüpheli Yakalandı (3)
İfadelerinde suçlarını itiraf eden şüphelilerden, hesabına para yatırılan Hasan M. serbest bırakılırken, diğer ikisi nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklandı.
Genç Gazete Sahte Heykellerle Yaşlı Çiftçiyi Dolandıran 3 Şüpheli Yakalandı (2)

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK