Bursa’da yaşayan Kadir Yıldırım (66), kendisini telefonla arayıp avukat olduğunu belirten kişinin "Bizim şirketimiz parayı değerlendiriyor. 250 bin TL verirsen çok fazlasını kazanırsın" sözlerine inanarak evdeki altınlarını bozdurmak için kuyumcuya gitti. Ancak kuyumcu Samet Seçginli (23), şüpheli durumu fark ederek müşterisini büyük bir dolandırıcılıktan kurtardı. O anlar güvenlik kameralarına da yansıdı.
Altınları bozdurmak üzere dükkâna gelen Yıldırım, telefonda sahte avukatla konuştuğu sırada “Altınları bozdurup parayı söylediğiniz gibi şirketinizin hesabına hemen yatıracağım” dedi. Bu sözlerden şüphelenen kuyumcu, telefonu kapatmasını istedi ve arayan kişiyle bizzat konuşarak onun dolandırıcı olduğundan emin oldu. Ardından polisi çağırarak durumu güvence altına aldı.
Seçginli, “Panayır’da 10 yıldır kuyumculuk yapıyorum. Amca bizim daha önce gördüğümüz bir müşterimizdi. Avukata para yatıracağım deyince şüphelendim. Konuşmalarından dolandırıcı olduğunu anladım ve hemen polisi çağırdım” dedi.
Kadir Yıldırım ise, “Telefonda bana yatırım yaparsan aylık 15-20 bin lira kazanırsın dediler. Sonra sürekli para istediler. Evdeki altınları bozdurmak için kuyumcuya geldim. Burada arkadaşın dikkati sayesinde param kurtuldu. Dolandırılmamı engelledi, kendisine teşekkür ederim” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, Yıldırım’ın şikayeti üzerine sahte avukatın kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı.




