Rüyada boya ve kına görmek, hayatımızdaki gizli kalmış yönlerimizi ve iç dünyamızdaki çatışmaları aydınlatıyor.

Rüyada Boya ve Kına ne anlama gelir?

Genç Gazete Renkler Davranışlarımızı Ve Psikolojimizi Nasıl Etkiliyor (2)

Molla Cami'nin Rüya Yorumu

Molla Cami'ye göre rüyada görülen boya, örtüp gizlemek anlamına gelir. Özellikle sakalda görülen boya, gösteriş ve hileye işaret ederken, saç ve sakalı ağarmış kimseler için kına ve boya kullanımı rütbelerinin artacağını müjdeler.

Genç Gazete Rüyada Badana Ve Boyacı Görmek Dini Rüya Tabirleri (8)

Diyanet'in Rüya Yorumu

Diyanet, rüyada görülen boyanın renginin önemine dikkat çeker. Beyaz boya mutluluğu, mavi boya heyecanı, yeşil boya ise dini inançların güçlülüğünü simgeler. Rüyada kırmızı, siyah veya sarı boya görmek ise aşk hayatından sağlığa kadar farklı yorumlara kapı aralar.

Genç Gazete Rüyada Badana Ve Boyacı Görmek Dini Rüya Tabirleri (6)

Nablusi'nin Rüya Yorumları

Nablusi, rüyada görülen boyanın da örtüp gizlemeye delalet ettiğini belirtir. Sakal ve saç için kına kullanımı, rüya sahibinin sünnete bağlılığını ve rütbe artışını işaret ederken, kına ve boyanın aşırı kullanımı riya ve gösterişe işaret edebilir.

Genç Gazete Rüyada Badana Ve Boyacı Görmek Dini Rüya Tabirleri (5)

İhya'nın Rüya Analizi

İhya, boyanın gizlemek ve örtmekle ilişkilendirilmesinin yanı sıra, beyaz ve yeşil ile boyanmanın günah ve isyandan dönüşe, siyah ve koyu tonların ise iç karartıcı gelişmelere delalet ettiğini vurgular.

Rüyada elbise veya kumaş boyamak, doğrulukla işlerde başarı ve beğeni kazanmaya işaret eder.

Genç Gazete Rüyada Badana Ve Boyacı Görmek Dini Rüya Tabirleri (4)

Rüyada görülen Boya ve Kına ile ilgili özel durumlar

Ellerin ve ayakların kına ile boyanması, rüya sahibinin kendisine layık olan malların ve evin zinetini, kadınlar içinse sevinç ve güzel elbisedir.

Saçını siyah ile boyamak ise, genellikle kötü hale ve bozuk işlere işaret eder.

Tabii ki, rüyada boya ve kına görmekle ilgili daha detaylı bir analiz yapalım. Rüyaların renkleri, sembolleri ve olayları, rüya sahibinin iç dünyası, bilinçaltı düşünceleri ve yaşamındaki mevcut durumlar hakkında önemli ipuçları verir. İşte boya ve kına ile ilgili bazı detaylı tabirler:

Rüyada cemaat ve topluluk görmek ne anlama gelir? Dini rüya tabirleri Rüyada cemaat ve topluluk görmek ne anlama gelir? Dini rüya tabirleri

Genç Gazete Rüyada Badana Ve Boyacı Görmek Dini Rüya Tabirleri (3)

Nablusi'ye göre; Rüyada Sakal ve Saç için Kına: Sünnete bağlılık ve dini değerlere saygı göstermeyi, aynı zamanda sosyal statüdeki artışı simgeler.

Genç Gazete Rüyada Badana Ve Boyacı Görmek Dini Rüya Tabirleri (2)

İhya'ya Göre rüyada Vücudu Boyamak: Çirkin görünen bir durumu gizlemeye çalışmak veya içine düşülen şaşkınlığı simgeler.
- Ellerin Beyaza ya da Yeşile Boyanması: Hayır işlerine yönelmek, iyilik yapmak anlamına gelir.
- Kırmızı ve Siyaha Boyanması: Kötü eylemlere yönelik bir işarettir.

Genç Gazete Rüyada Badana Ve Boyacı Görmek Dini Rüya Tabirleri (1)

Rüyada boyacı görmek ne anlama gelir?

Rüyada boyacı görmek, rüya sahibinin hayatında meydana gelebilecek değişiklikler ve bu değişikliklerin yansımaları hakkında çeşitli yorumlar yapılabileceğini gösterir. İşte farklı kaynaklardan boyacı görmenin tabirleri:

Genç Gazete Renkler Davranışlarımızı Ve Psikolojimizi Nasıl Etkiliyor (6)

Diyanet'e göre rüyada Boyacı Görmek: Bir kimsenin rüyasında boyacı görmesi, o kişinin bir hileye maruz kalabileceği veya bir tuzağa düşürülebileceğine işaret eder. Ayrıca, rüya sahibinin çevresinden alacağı destekler sayesinde bozulan işlerini yeniden düzeltebileceğine delalet edebilir.

Genç Gazete Renkler Davranışlarımızı Ve Psikolojimizi Nasıl Etkiliyor (3)

Nablusi'ye göre rüyada Boyacı Görmek:  Rüyada boyacı görmek, iftira atan veya hayır işler yapan bir adama işaret eder. Boyacıyı görmek, iyi hal sahibi, alim ya da saltanat sahibi bir kişi tarafından ihtiyacının giderilmesine de işaret edebilir. Beyazı yeşile boyayan bir boyacıyı görmek, günah ve isyanlardan tevbe etmeye; eğer beyazı siyaha boyarsa, mürteci olmaya delalet eder.

Genç Gazete Renkler Davranışlarımızı Ve Psikolojimizi Nasıl Etkiliyor (1)

 Seyyid Süleyman'a göre rüyada Boyacı Görmek: Rüyasında boyacı gören kişi, hile ile kazanç sağlayabilir, dininden uzaklaşabilir veya batıl işlerle meşgul olabilir. Kumaş boyacısı görmek, iftira atılan veya iftiraya uğrayan bir kişiye işaret edebilir.

Genç Gazete Renkler Davranışlarımızı Ve Psikolojimizi Nasıl Etkiliyor (4)
Rüyada görülen boyacı, rüya sahibinin yaşamında meydana gelebilecek değişikliklere, karşılaşabileceği engellere veya fırsatlara işaret eder. Boyacının durumu (temiz veya kirli giysileri gibi), rüyanın yorumunda önemli bir rol oynar ve rüya sahibinin karşılaşacağı durumların niteliği hakkında ipuçları verebilir. Ayrıca, boyacı, rüya sahibinin çevresindeki insanlarla olan ilişkilerine ve bu ilişkilerden etkilenme şekline de dikkat çekmektedir. 

Kaynak: Ayhan Talha Bayraktar