İnegöl'ün tanınmış simalarından Ruhi Cilam, kuyumculuk mesleği ve spor dünyasındaki başarılarıyla bilinen, toplum hizmetlerine adanmış bir hayatın sahibi.

CİLAM (1)

Bu haberde, 1950 Bursa doğumlu Cilam'ın zengin yaşam serüvenini, kuyumculuktan spor yöneticiliğine uzanan etkileyici yolculuğunu ele alıyoruz.

CİLAM (2)

Ruhi Cilam Kimdir? Bir İnegöllü'nün Portresi

Eğitim Yılları ve Mesleğe İlk Adımlar

 Aslen Dağıstan göçmeni olan aile 1951 yılında İnegöl’e yerleşmiştir.

Dağıstan göçmeni bir ailenin ferdi olarak İnegöl'de büyüyen Cilam, eğitim hayatına Gazipaşa ve Sinanbey İlkokullarında başladı. Dedesi Mehmet ve babası Halil İbrahim'in adımlarını takip ederek kuyumculuk mesleğine yöneldi.

CİLAM (4)

Üç yıl İnegöl üç yıl da Bursa’da  amca Hilmi Cilam’ın yanında geçen öğrenme süreci sonrasında kendi işini kurmuş ve uzun yıllar sürdürmüştür.

Usta olarak bu meslekte birçok kişinin de yetişmesine katkı sağlamıştır.

Spor Tutkusu ve Yöneticilik Yılları

CİLAM (3)

1970 yılında İnegöl Doğanspor’da amatör futbol oynadı.

CİLAM (11)

1970'lerde amatör futbolcu olarak sahaya çıkan Cilam, spor tutkusunu yöneticilikle taçlandırdı. 

CİLAM (5)

1981 yılı sonrasında mahalle takımı Çimensporda  top koşturdu.  Aynı takımda dört yıl yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulundu.

CİLAM (6)

20 Haziran 1994 tarihli kongrede  İnegölspor Yönetim Kurulu üyesi, 11 Mayıs 1998 tarihli kongrede de İnegölspor Kulüp Başkanı olmuştur.

CİLAM (7)

Toplum Hizmetleri ve Sivil Katkılar

1993'ten itibaren çeşitli eğitim ve spor derneklerinde yöneticilik yapan Cilam, İnegöl'ün sosyal yaşamında aktif bir rol üstlendi. 

CİLAM (9)

 Cemiyet hayatı içinde yer almaya özen gösteren Cilam bunların dışında 1993 yılından itibaren İnegöl Milli Eğitim Koruma Derneği Yöneticiliği, 25 Şubat 1998 tarihli Kongre İnegöl Kapalı Spor salonu Koruma Derneği Başkanlığı,  27 Ağustos 1998 İnegöl Kaymakamlığı Kamu Hizmetlerine Yardım Derneği  Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği, Nisan 2005 İnegöl Öğretim Hizmetlerini Destekleme ve Geliştirme Derneği yöneticiliği görevlerinde bulunmuştur.

CİLAM (10)

Kaynakça: 16.09.2016 tarihinde kendisi ile yapılan röportaj. TURHAN ŞAHİN-1299 İNEGÖLLÜ

CİLAM (12)

Ruhi Cilam'ın İnegöl'e ve topluma katkıları, onu sadece bir iş adamı veya spor yöneticisi olmaktan öteye taşıyor. Yaşamı boyunca pek çok insana ilham veren Cilam, gerçek bir toplum lideri olarak anılmaya devam ediyor.

CİLAM (8)

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

İnegöl'de Gençlerin Yeni Mekanı: Yeni Yaşam Alanı Nöbetçi Kitaphane İnegöl'de Gençlerin Yeni Mekanı: Yeni Yaşam Alanı Nöbetçi Kitaphane

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR