Günümüzün televizyon dünyasında, spor programları büyük bir izleyici kitlesine hitap ediyor. Bu programlar, futbol oyununun ötesine geçip tartışmalara, polemiklere ve sıkça kullandığı iddialara kadar uzanan geniş bir konu yelpazesi sunuyor. Fakat ne yazık ki bazen bu iddialar ve tartışmalar dozunu aşabiliyor. İşte bu nedenle RTÜK, yayıncılık ilkelerini korumak adına harekete geçti!

BEYAZ TV Neden Gözaltında?

Bu hafta Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun gündeminde Beyaz TV'nin popüler programı "Derin Futbol" vardı. RTÜK, yeni futbol sezonu başlamadan önce tüm yayıncılara uyarıda bulunarak, eleştiri sınırlarını aşmamaları ve hakaret içermeyen bir dil kullanmaları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirtmişti.

Son Anket Verileri Açıklandı Son Anket Verileri Açıklandı

Fakat görünüşe göre Beyaz TV bu uyarıları ciddiye almadı. "Derin Futbol" programındaki bazı ifadeler, RTÜK tarafından incelendi ve yayıncılık ilkelerine aykırı bulundu.

Ahmet Çakar'ın Tartışma Yaratan İfadeleri

Spor dünyasının renkli simalarından Ahmet Çakar'ın sarf ettiği bazı ifadeler RTÜK'ün dikkatini çekti. Ahmet Çakar'ın süper ligle ilgili bazı iddiaları ve özellikle Türkiye Futbol Federasyonu ile hakemlere yönelik kullandığı "futbol katili" ve "tetikçi hakemler" gibi ifadeler büyük tepki çekti.

Bu tür ifadelerin, eleştiri sınırlarını aştığı ve yayıncılık ilkelerini ihlal ettiği belirtildi.