Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da, Yemen’deki Husilerin saldırıları nedeniyle güvenlik alarmı verildi. Suudi Arabistan Sivil Savunma Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada erken uyarı sisteminin başkent genelinde etkinleştirildiğini bildirdi.
Alarmın ardından görgü tanıkları kentte peş peşe 3 patlama sesi duyulduğunu aktardı. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon ise Husiler tarafından Riyad’a doğru fırlatılan bir balistik füzenin engellenerek imha edildiğini açıkladı.
Sivil Savunma: “Tehlike geçti”
Suudi Arabistan Sivil Savunma Müdürlüğü, ilk alarmın ardından yaptığı ikinci açıklamada Riyad’daki tehlikenin sona erdiğini duyurdu.
Kurumun açıklamasında “tehlikenin geçtiği” belirtilirken olayın ayrıntılarına ilişkin başka bilgi verilmedi.
Husiler havalimanını hedef aldıklarını iddia etti
Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Riyad’daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı’nın balistik füzeyle hedef alındığını ve vurulduğunu öne sürdü.
Seri ayrıca Suudi Arabistan’ın güneyindeki Hamis Muşayt hava üssünün de hedef alındığını iddia etti. Bu iddialara ilişkin Suudi makamlarından doğrulayıcı bir açıklama paylaşılmadı.
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun açıklaması ise Riyad yönüne fırlatılan balistik füzenin hava savunması tarafından imha edildiği yönünde oldu.

Havayolu şirketlerine yönelik uyarıda bulundular
Yahya Seri, Suudi Arabistan’daki havalimanlarına yönelik uçuşların güvenli olmadığını savunarak havayolu şirketleri, uçuş personeli ve yolculara uyarıda bulundu.
Seri, Mekke ve Medine’deki kutsal bölgelerin havalimanları ile hava sahalarının bu uyarının dışında tutulduğunu ileri sürdü.
Yemen’deki Husiler son dönemde Suudi Arabistan’daki havalimanları ve diğer hedeflere yönelik füze ve İHA saldırıları gerçekleştiriyor. Riyad’daki havalimanına yönelik saldırılar nedeniyle bölgede güvenlik önlemleri artırılmış durumda.







