İnegöl'ün gururu, öğretim üyesi, ressam Şükran Şenal Bulut; yalnızca Türkiye'de değil, uluslararası arenada da adını duyurmuş bir sanatçı. İshakpaşa İlkokulu'ndan başlayan eğitim hayatı, Gazi Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi ve birçok farklı ülkede devam etti. Hayatı, sanatı, başarıları ve eserleriyle Şükran Şenal Bulut'u daha yakından tanıyalım.

6-304

Öğretim Hayatından Sanatsal Başarılara

Eğitim Hayatı

1964 yılında İnegöl’de doğan Şükran Şenal Bulut, ilkokuldan üniversiteye kadar olan eğitim hayatını başarıyla tamamladı. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan mezun olan Bulut, uzun yıllar MEB'de resim öğretmeni olarak görev yaptı.

sükran bulut ressam (1)

Akademik Kariyer

1994 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük Güzel Sanatlar Bölümü’ne okutman olarak atandı. Mastırını 2007'de tamamlayan Bulut, Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim İş Anabilim Dalı'nda Öğretim Görevlisi olarak akademik kariyerine devam etti.

sükran bulut ressam (3)

Uluslararası Sergiler

Bulut, sanatsal faaliyetlerini sadece Türkiye ile sınırlı tutmadı. 1992 yılından itibaren karma sergilerde resimlerini sergiledi. Japonya, Bulgaristan ve Yunanistan gibi ülkelerde eserleriyle yer aldı.

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Korkutan Yangın İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Korkutan Yangın

sükran bulut ressam (4)

Kitapları ve Seminerleri

Kariyeri boyunca birçok kişisel sergi açan Bulut, "Yağlı Boya Resim" ve "Ressam Lütfi Cüllioğlu" konulu seminerler verdi. Sanatını kitaplara da dökerek,

2017 yılında "İlköğretim Birinci Kademe Öğrencilerinin Çizgisel Gelişimlerine Etki Eden Sosyo-Ekonomik Faktörler", 2019'da "Çocuğun Resim Hali", 2020'de "kavRgAm" ve 2021'de "GRİKARAAK"

adlı kitapları kaleme aldı.

sükran bulut ressam (5)

Dünya Müzelerinde Bir İnegöllü

Sanatçı, dünya genelinde birçok önemli müzeye ziyaretlerde bulunarak gözlemler yaptı.

sükran bulut ressam (6)

Fransa'da Louvre, Pompidou, Rodin, Sothebys, Modern Sanatlar, Orsay Müzesi gibi meşhur müzelerde incelemelerde bulunan Bulut, Amerika'da da Metropolitan Müzesi, MOMA, Brooklyn Müzesi, Guggenheim Müzesi gibi sanatın kalbi sayılan mekanları ziyaret etti.

sükran bulut ressam (7)

Bir İnegöllü olarak doğup büyüyen, fakat sanatını tüm dünyaya taşıyan Şükran Şenal Bulut, hem İnegöl'ün hem de Türkiye'nin gurur kaynağıdır.

sükran bulut ressam (9)

sükran bulut ressam (11)

sükran bulut ressam (12)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR