Ramazan ayının başlamasına günler kala restoranlardaki iftar menü fiyatları dudak uçuklatıyor. Geçen yıl 250 TL'den başlayan fiyatlar bu yıl 500 TL'ye yükselirken, bazı lüks mekanlarda 4 bin 500 TL'ye kadar çıkan iftar menüsü fiyatlarıyla vatandaşlar evde iftar yapmayı tercih etmeye başladı.

Pazartesi günü başlayacak Ramazan ayı için restoran ve otellerdeki iftar menüleri hazırlandı. İstanbul'da ilçe ve restoranlara göre değişkenlik gösteren fiyatlar, iftariyelik, çorba, ara sıcak, ana yemek ve tatlıyı içeren menülerde geçen yıla kıyasla iki katına çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun Şubat ayı verilerine göre lokanta ve otellerdeki fiyat artışı yıllık yüzde 94,78 ile rekor bir seviyeye ulaştı.

Lüks Mekanlarda Fiyatlar Uçuyor

Lüks restoranlarda iftar menüsü için belirlenen fiyatlar, geçen yıl 1.500 TL iken bu yıl 4.500 TL'ye kadar yükseldi. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, fiyatlardaki artışın yüzde 100'ü bulduğunu ve kurumsal rezervasyonlarda düşüş beklendiğini fakat bireysel taleplerin devam edeceğini ifade etti.

17 Mayıs Güncel Altın Fiyatları 17 Mayıs Güncel Altın Fiyatları

Vatandaşın Tercihi Evde İftar

Artan iftar menüsü fiyatları karşısında birçok vatandaş, evde iftar yapmanın daha ekonomik olacağını düşünüyor. Restoranlardaki yüksek fiyatlar, Ramazan ayında evde ailecek yapılan iftarların değerini bir kez daha ön plana çıkarıyor.

Ramazan ayının manevi atmosferi içinde iftar sofraları, gerek evlerde gerekse restoranlarda önemli bir yer tutuyor. Ancak bu yıl restoranlardaki fiyat artışları, birçok kişiyi evde iftar yapma yoluna itiyor. Restoran ve otellerdeki iftar menüleri için belirlenen fiyatlar, vatandaşların bütçesini zorlarken, Ramazan ayının ruhuna uygun daha sade ve anlamlı iftarlar evlerde tercih edilmeye başlandı.

Kaynak: Haber Merkezi