Mutlaka Okumanız Gereken Psikoloji Kitapları

1. Karısını Şapka Sanan Adam ve Diğer Klinik Hikayeler  – Oliver Sacks

Bu klasik kitapta Sacks, nörolog olarak yaptığı çalışmalarda karşılaştığı bir dizi büyüleyici ve tuhaf vakayı anlatıyor. Okudukça şaşırıp bilgi edineceğiniz bu kitap listemizin en başında.

Psikolojiye Bu Kitaplarla Farklı Bir Açıdan Bakacaksınız

2. Psikopat Testi: Delilik Endüstrisinde Bir Yolculuk  – Jon Ronson

Psikopat Testi'nde Ronson, birçok üst düzey CEO ve politikacının psikopat olduğunun doğru olup olmadığını belirleme arayışını anlatıyor. Psikopatlara ve onları inceleyen psikolog ve psikiyatristlere yaptığı ziyaretlerin öyküleştirildiği bu kitap aynı zamanda psikopatlara nasıl teşhis konulduğundan da bahsediyor.

Psikolojiye Bu Kitaplarla Farklı Bir Açıdan Bakacaksınız! 1

3. Tahmin Edilebileceği Kadar Mantıksız – Dan Ariely

Davranışsal bir ekonomist olan Ariely, bu kitabında, insanların rasyonel kararlar verdiği yönündeki yaygın inancı reddediyor. Daha ziyade mantıksız davrandığımız fikrini öne sürüyor. Kanıtlarıyla ve örnekleriyle sizi oldukça şaşırtacak bu kitap listemizin bir üyesi.

Psikolojiye Bu Kitaplarla Farklı Bir Açıdan Bakacaksınız! 2

SADECE BALIKESİR’E ÖZGÜ 5 ŞEHİR GELENEĞİ SADECE BALIKESİR’E ÖZGÜ 5 ŞEHİR GELENEĞİ

4. Görünmez Goril – Christopher Chabris ve Daniel Simons

Görünmez Goril, tek bir şeye odaklandığımızda diğer her şeyi nasıl gözden kaçırdığımızı anlatıyor. Kitabın başlığı bu alanda daha önce yapılan araştırmalara gönderme yapıyor. Chabris ve Simmons, bu eğlenceli kitapta aslında sandığımız kadar çok şeyi fark etmediğimizi gösterme konusunda iyi bir iş çıkarıyorlar.

Psikolojiye Bu Kitaplarla Farklı Bir Açıdan Bakacaksınız! 3

Kaynak: Haber Merkezi