Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor Sivas-İstanbul seferleri 4 Mayıs'ta başlıyor
11 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürüten Belediye Başkanı Alinur Aktaş düzenlenen toplantıda çalışma ve projelerini kamuoyuyla paylaştı.
30 Mart seçimlerinin ardından göreve başladığı 1 Nisan 2014 ile 1 Nisan 2015 tarihlerini kapsayan 1 yıllık İnegöl Belediyesinin hizmetlerini de paylaşan Başkan Aktaş, seçim beyannamesiyle hareket ettiklerini belirtti.
Mobilya müzesinin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantı; Aktaş’ın 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptığı projelerin yer aldığı sinevizyonla başladı.
Aktaş'ın projeleri arasında
eski hastanenin bulunduğu alana yapılması planlanan Belediye Sarayı da yer alıyor.


Mobilya müzesinin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantı; Aktaş’ın 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptığı projelerin yer aldığı sinevizyonla başladı.

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ

Sunum eşliğinde konuşan Başkan Alinur Aktaş, Seçimlerde İnegöl’ün Bursa nezdinde hep ilk 3’te olduğunu aktararak;

“AK Parti’nin 20 kurucu üyesinden birisi olarak o günlerde bir araya gelmemize vesile olan eski Başkanımız merhum Hikmet Şahin hocamızı rahmet ve minnetle anıyorum. O günden bugüne 13,5 yıllık süreç kimler geldi kimler geçti. Bu süreçlere kolay gelinmedi. Herkes arkadaşımızın bu çorbada tuzu, emekleri ve gayretleri var.”

İNEGÖL ARTIK KABINA SIĞMIYOR

“İnegöl, Türkiye’nin bir mozaiği. Birçok köklü medeniyetin ve zengin kültürümüzün izlerini taşıyor. 1980 yılında başlayan sanayileşmeyle birlikte hızlı göç aldı.

Bu doğrultuda İnegöl nüfus ve şehir olarak hızla büyüdü. Türkiye’yi dünyanın lider ve saygın ülkelerinden birisi haline getiren AK Parti vizyonuyla İnegöl artık kabına sığmayan yeni hedeflere koşan bir şehir” dedi.

1 NİSAN ŞAKASI GİBİ

30 Mart yerel seçimlerinde Bursa’da oy çok oyla seçilen Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş;

“30 Mart akşamı Bursa’nın en çok oyla seçilmiş belediyesi, en çok oy almış parti teşkilatı olarak gururlandık. Şahsıma 3. kez bu görev tevdi edildi. 23 meclis üyesi arkadaşımızla beraber tekrar yola koyulduk. Yol haritamız belliydi. Ben özellikle 1 Nisan tarihinde bu organizasyonun olmasını istedim. Benim göreve başlama günüm 1 Nisan 2004.”

“1 Nisan şakası gibi belediye başkanlığına başladım, rahmetli Hikmet Şahin’den mührü ve rozeti devraldım. Dönüp geriye bakıyorum tam 11 sene geçmiş” diye konuştu.

KERVAN YOLUNA DEVAM EDİYOR

Proje ve çalışmaları seçim beyannamelerine göre yaptıklarını belirten Başkan Aktaş;

“İlk dönemimizde 30 bin haneye seçim beyannamesi dağıttık. Seçim beyannamesinde bulunan projelerin birçoğunu gerçekleştirdik. 2009’da ikinci dönem beyannamelerimizi dağıttık ve mektuplarla yaptıklarımızı ve henüz hayata geçiremediklerimizi aktardık. 2009 beyannamesinde ifade ettiğimiz birçok projeyi, konuyu hayata geçirdik.”

“2014 seçiminde yol haritamız yine belliydi. Yine seçim beyannamesiyle hareket ediyoruz. Seçim sathı mahallinde gezdiğim her yerde ifade ettim, kesinlikle bizim yol haritamız seçim beyannamemizdir. Kervan yoluna devam ediyor, bu millet yine bize güvendi, bizim projelerimize inandı ve bu sürece gelindi” dedi.

HER KÖŞEDE İZİMİZ OLACAK

‘Bu milletin emanetini en iyi şekilde sevk ve idare etmeye çalışıyoruz’ diyen Başkan Aktaş şöyle devam etti;

“Gelişen ve büyüyen İnegöl’ümüzü bu noktada değiştirmeye ve bu gelişime uyarlamaya çalışıyoruz. Bir değişim ve dönüşüm süreci sağlandı.

Beldelerimizdeki 4 belediye binasıyla beraber yaklaşık 110 civarında personel bünyemize katıldı ve bu süreç en seri şekilde geçilerek belde ile mahallelerde yaşayan vatandaşlara sıkıntıya mahal vermeden süreç hızlandırıldı. Çok yakın gelecekte her mahallemizde, her köşede bir izimiz olacak.”

ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMA

“Beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerimize belediye ek hizmet binası düzenlemesi ve kırsal mahallelere şantiye düzenlemesi ile sorunlara daha çabuk çözüm üretiyoruz. Kırsal mahallelerimizde temizlik hizmetleri 95 yeni mahallemizde düzenli olarak katı atıklar toplanıyor. 550 konteynır dağıtıldı. 16’sı yeni mahallelerimize toplam 18 çocuk oyun alanı yapıldı.”

14 KAÇAK BİNA YIKILDI

Başkan Aktaş, 1 yılda 14 kaçak yapı ile 9 metruk bina yıktıklarını söyledi. 2014 Nisan-2015 Nisan tarihleri arasında tamamlanan projeleri Başkan Aktaş şöyle sıraladı;

“Dünyada ilk olan İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi, Atatürk bulvarı katlı otopark ve iş merkezi. 4. mahalle konağı olan Kasım Efendi Mahalle Konağı, Kurtuluşspor Mesut Yetiş sosyal tesisleri, Oylat Kaplıcaları dere ıslahı, Oylat mesire alanı sert zemin uygulaması.”

KALDIRIM İŞGALLERİNE SON VERİLDİ

“Çavuşköy mahalle konağı cephe çalışması. Yeniceköy ile Cerrah’a bilgi ve kültür evi. Baykoca mahallesi muhtarlık binası. Paşaören Mahallesine yeni köprü. Cerrah Mahallesine çöğür ve kurutma alanı. Katı atık transfer merkezi. Kaldırım işgallerine son verildi.”

“İNTARF tarım fuarı, Turgutalp ile Çitli Mahallesine çiftçi erken uyarı sistemi. Dipsizgöl camii peyzaj çalışması. Huzur Mahallesi yeşil camii peyzaj çalışması. Sarı camii peyzaj çalışması. Tahtaköprü meydan camii çevre düzenlemesi. Kurşunlu camii mimari aydınlatma ve çevre düzenlemesi.”

HUZUREVİ YENİCEKÖY’E YAPILACAK

Belediyenin devam eden projelerini ise Başkan Aktaş şöyle sıraladı;

“İçme suyu barajı içme suyu barajı çalışmaları tamamlanmış olup, ÇED olumlu raporu alınmıştır. Baraj ihale aşamasındadır. Yeni hastanenin bulunduğu bölgeye yeni kapalı semt pazarı.

Yeni ve modern mezbaha. Huzur Mahallesi eğitim tesisi. Engelsiz yaşam merkezi ve gündüz bakım evi. Osmaniye Mahalle ile Burhaniye Mahallelerine konağı. Eski hastane yeri meydan düzenlemesi ve belediye sarayı projesi.”

“Yeniceköy Mahallesine yeni huzurevi ve aşevi projesi. Yeniceköy mahallesine yamaç paraşütü pisti ve tesisleri. Yeniceköy Mahallesine doğalgaz yatırımı. Ankara karayolu cephe güzelleştirme çalışması.

Yeni mahallelerimize futbol sahaları. Oylat yeni köylü pazarı projesi. Huzur Mahallesi kuran kursu yapımı. Şehitler köyü hasan dede türbesi civarı düzenleme ve ürün toplama merkezi.”