Adıyaman'da dün gece saat 23.37'de meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin ardından, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklama, bölgedeki deprem riskine dikkat çekti. Jeoloji uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür, olayın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda depremin Doğu Anadolu Fayı üzerinde gerçekleştiğini belirterek, Bitlis-Zagros Bindirme kuşağına oldukça yakın olduğunu ifade etti.

Adıyaman'daki 4 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Uyarı: Doğu Anadolu Fayı ve Deprem Dirençli Kentler

Görür, daha önceki uyarılarında vurguladığı gibi, Hakkari ve Bitlis/Zagros kuşağına yeniden dikkat çekti. Adıyaman ile Hakkari arasında ve Tunceli ile Bingöl'de Deprem Dirençli Kentler faaliyetlerinin sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Bu bölgelerin deprem direncini artırmak, afetlere hazırlıklı olmak adına büyük önem taşıdığını vurguladı.

Prof. Dr. Naci Görür'ün Uyarısı: Adıyaman Depremi ve Deprem Dirençli Kentler İçin Çağrı

Ayrıca, depremlerle baş etme konusunda toplumun bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayan Görür, Japonya'da yaşanan 7'nin üzerindeki depreme rağmen can kaybının olmamasını örnek gösterdi. Türkiye'de deprem dirençli kentlerin oluşturulması için bir kampanya başlatılması ve toplumun bu konuda talepte bulunması gerektiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı

Türkiye'nin Deprem Gerçeğiyle Yüzleşme Zamanı: Prof. Dr. Naci Görür'den Önemli Uyarılar

Prof. Dr. Naci Görür, depremlerle mücadelede sadece bilim insanlarının değil, halkın da sorumluluk alması gerektiğini belirterek, deprem anında doğru davranış biçimlerini bilmek ve bunlara uygun şekilde hareket etmek için toplumun eğitilmesi çağrısında bulundu.

Son olarak, deprem riski taşıyan bölgelerde yaşayanların afet planları yapmalarını ve acil durum ekipmanlarını hazır bulundurmalarını önerdi. Jeoloji ve afet bilincinin yaygınlaştırılması, yerel yönetimlerin deprem dirençli altyapı çalışmalarına hız vermesi, Türkiye'nin deprem gerçeğiyle barışık bir şekilde yaşamasını sağlayacak önemli adımlar olarak öne çıktı.

Editör: İHSAN KURAN