KÜPENİN KULAKTA YARA YAPMASI

Kadınların çoğu küpe takmayı sever. Erkeklerden bir kısmı da küpe takmayı tercih etse de küpe en çok kadına yakışıyor.

Ancak küpe bazılarında kulakta yara yapabilir. Özellikle de metal alerjisi olan kişiler küpe taktıklarında kulaklarında yara oluşur.

KÜPE KULAK (6)

Hassas kulaklara sahip kişiler, metal küpe taktığında kulaklarında kızarıklık ve yara oluşuyor.

Bazı kişilerin metale karşı alerjisi olduğu için hiçbir imitasyon aksesuar kullanamaz. Bunların altın veya gümüş takıları tercih etmeleri gerekir.  Takılar çoğunlukla nikel ve alimünyum içerdiği için altın suyuna batırılsa da bir takım alerjilere neden olabiliyor. Sahte takılarında daha çok görülen alerjik tepkiler bazı kişilerde altın ve gümüşe karşı da görülebiliyor.

KÜPE KULAK (3)

ŞEFFAF OJE İŞE YARIYOR

Kulaklara takılan metal küpelerden oluşan yaraları önlemek için ne yapılır, küpe alerjisi nasıl engellenir? İşte cevabı;

Bu sorunu önlemek için çok kolay, pratik bir çözüm önerimiz var.

Kullandığınız metal küpenin iğneli kısmını, şeffaf ojeyle kaplamanız yeterli.

Kırk İkindi Yağmurları Kırk İkindi Yağmurları

KÜPE KULAK (1)

KULAK VE KÜPE TEMİZLİĞİ

Kulaklarınızda yara oluşmasını engellemek için temizliğine de önem vermeniz gerekiyor. Bunun için pamuk yardımıyla küpenin her tarafını iyice silmek gerekir. Ayrıca kulak deliklerinizi de temizleyerek yara ve kızarıklık oluşmasını büyük ölçüde azaltmış olursunuz.

KÜPE KULAK (8)

KREM SÜRÜN

Küpeleri takmadan önce nemlendirici kremle küpelerin delik kısımlarına ve arka kısımlarına sürün. Küpelere krem sürdükten sonra takmanız kulağınızda oluşabilecek yaraları engelleyecektir.

KÜPE KULAK (2)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR