Porsche, geleneksel spor otomobillerinden elektrikli modellere geçişte büyük bir adım atmaya hazırlanıyor. Alman otomobil üreticisi, 718 serisi elektrikli spor otomobilin ve Macan EV'nin güç aktarma organlarının üretimi için Almanya'daki Zuffenhausen fabrikasını yeniliyor. Bu yenileme çalışması için 250 milyon Euro'nun üzerinde bir yatırım yapılacağı açıklandı.

Motorcular Bu Haber Size! Doğru Motosiklet Kaskının Önemi ve Kask Fiyatları Motorcular Bu Haber Size! Doğru Motosiklet Kaskının Önemi ve Kask Fiyatları

Elektrikli 718 Boxster ve Macan EV Yolda

Elektrikli 718 Boxster, Kasım 2022'den bu yana test aşamasında bulunuyor. Ancak hala resmi bir çıkış tarihi verilmedi. Ayrıca, Cayman adıyla bilinen sert tavanlı bir versiyonu da henüz görülmedi. Elektrikli Macan EV ise yazılım sorunları nedeniyle birkaç kez ertelendi. Bu modeller, geleneksel içten yanmalı motorlu (ICE) Porsche 718 ailesi ile birlikte 911 ile aynı montaj hattında üretilecek.

Yenileme Çalışmaları Detayları

Porsche'nin Zuffenhausen fabrikasında yapılan yenileme çalışmaları, üretim hattının otomatik tekerlekli kaldırma araçlarıyla (AGV'ler) değiştirilmesi, fabrikanın daha fazla esneklik kazanması ve kalite kontrol noktalarının artırılması gibi detayları içeriyor. Ayrıca elektrikli otomobillerin özel ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlamak amacıyla bazı kalite kontrol alanları da yükseltilecek.

Porsche, gelecekteki elektrikli modelleri için büyük bir hazırlık yapıyor ve bu adımlarla elektrikli otomobil pazarındaki varlığını güçlendirmeyi amaçlıyor.