Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında oynanan ve olaylarla sonuçlanan maçın ardından disiplin kararlarını açıkladı. Trabzonspor'a, taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle 6 maç seyircisiz oynama ve 3 milyon TL para cezası verildi. Ayrıca, Trabzonspor Antrenörü Egemen Korkmaz ve Fenerbahçeli futbolcular Jayden Oosterwolde ile İrfan Can Eğribayat'a birer maç men cezası uygulandı. Fenerbahçeli Bright Osayi-Samuel hakkında ise ceza tayinine yer olmadığına karar verildi.

PFDK'nın 03.04.2024 tarihli toplantısında alınan kararlara göre, Trabzonspor'a verilen cezaların yanı sıra, saha olaylarına karışan taraftarların kartlarının bloke edilerek bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildi. Trabzonspor ayrıca, anons sisteminin talimatlara aykırı kullanımı sebebiyle 112.000 TL para cezasına çarptırıldı.

Süper Lig'de 34. hafta görünümü Süper Lig'de 34. hafta görünümü

Fenerbahçeli futbolcu Jayden Quinn Oosterwolde, sportmenliğe aykırı hareketi ve taraftarlarla kavga eylemi nedeniyle toplamda 13.000 TL para cezası ve bir maç men cezası aldı. İrfan Can Eğribayat da benzer sebeplerden dolayı bir maç men ve 13.000 TL para cezası ile cezalandırıldı. Fenerbahçe A.Ş. görevlileri Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan'a ise kavga eylemleri nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

Kaynak: TFF