Bilimsel adı “Mantidae” olan bu yeşil renkli avcı böcekler, başta hububat olmak üzere ekili alanlarda sıkça görülüyor. Kene, sinek, çekirge, süne, yaprak biti, kırmızı örümcek, tırtıl ve diğer bitki zararlılarıyla beslenen peygamberdevesi, çiftçi dostu olarak nitelendiriliyor.

5 Yaşındaki Deniz’in Ölümünde Sanıklara 9 Yıla Kadar Hapis Talebi!
5 Yaşındaki Deniz’in Ölümünde Sanıklara 9 Yıla Kadar Hapis Talebi!
İçeriği Görüntüle

İnsana zararı yok

İnsanlara herhangi bir zararı bulunmayan peygamberdevesi, bahçelerde ve tarım alanlarında doğal bir koruyucu görevi üstleniyor. Uzmanlar, bu böceklerin kesinlikle öldürülmemesi gerektiğini vurguluyor.

Kısa ömür, büyük fayda

Yaklaşık 3-4 aylık ömrü boyunca oldukça obur olan peygamberdevesi, bulunduğu ortamda çok sayıda zararlıyı tüketerek ekolojik dengeye katkı sağlıyor. Bu özelliğiyle hem doğa hem de tarım için vazgeçilmez böcek türleri arasında gösteriliyor.

Kaynak: İHA