İstanbul ve çevresinde mevsimin ilk kar yağışının hızla yaklaşmakta olduğu görüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve yerel yetkililer tarafından alınan son bilgilere göre. Özellikle İstanbul'da 26 Kasım tarihinden itibaren beklenen kar yağışı konusunda peş peşe önemli uyarılar yapıldı.

Peş peşe uyarılar: Şiddetli kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından alınan son bilgilere göre, bu hafta hava sıcaklıkları giderek artarak mevsim normallerine ulaşması beklenirken, İstanbul'da hafta sonundan itibaren kar yağışı beklendiği tahmin edildi.

Peş peşe uyarılar: Şiddetli kar geliyor

Kuvvetli Yağış ve Rüzgâr Uyarıları Yapıldı

Peş peşe uyarılar: Şiddetli kar geliyor

Güney Ege kıyıları olmak üzere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Beklenen yoğun yağışlardan dolayı sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı yol açabileceği söyleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege bölgesinde güçlü rüzgârların yaşanabileceği ve bu duruma karşı da muhakkak önlem alınması önem arz ediyor.

Davut Gül'den Flaş Açıklama

İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında gerçekleştirilen 'Kış Tedbirleri Toplantısı'nda, 26 Kasım tarihinden itibaren beklenen kar yağışına karşı alınacak önlemler ele alındı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe kaymakamları ve diğer ilgili yetkililerin katılımıyla birlikte, kış lastiği kullanımı gibi konular ve afet risklerinin gözden geçirilmesi konuşuldu.

Vali Gül'ün Açıklamaları İse Şöyle:

Vali Davut Gül, toplantıda yapmış olduğu açıklamada, İstanbul'un 26 Kasım Pazar gününden itibaren beklenen kar yağışına hazır olduğunu söyledi. 

Gül, afet ve olaylarda zamanlamanın ve koordinasyonun önemine dikkat çekerek, ilgili kurumların işbirliği içinde hareket edeceğini ve gereken tüm kararların zamanında alınacağını dile getirdi.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57