Geleneksel tıpta birçok hastalığa şifa olduğu bilinen kudret narı, Kütahya pazarında tezgahlardaki yerini aldı. Sarı ve turuncu renkleriyle, pütürlü yüzeye sahip kabuğu ve kırmızı çekirdekleri ile dikkat çeken bu özel meyve, pek çok sağlık sorununa fayda sağlamasıyla biliniyor.

AW047481_02

Kudret Narının Bilinmeyen Faydaları

Mide Rahatsızlıklarına Doğal Çözüm

Kütahya pazarında kudret narını tane olarak satan Mustafa Diler, bu meyvenin mide rahatsızlıklarına iyi geldiğini vurguluyor. Ayrıca karın şişkinliği, bağırsak sorunları ve hatta kanser gibi ciddi rahatsızlıklara karşı da faydalı olduğuna inanılıyor.

Kocaeli’nin Ünlü Hereke Halısının Sırrı: Neden Herkes Bu Halıya Hayran? Kocaeli’nin Ünlü Hereke Halısının Sırrı: Neden Herkes Bu Halıya Hayran?

AW047481_03

Fiyatlandırma ve Tüketim Önerisi

Kudret narının tane fiyatı 20 lira ile 50 lira arasında değişiyor. Mustafa Diler, bu değerli meyvenin nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda şu öneride bulunuyor:

“Bunu rondodan zeytinyağıyla birlikte geçirip 1-2 ay buzdolabında beklettikten sonra sabahları aç karnına çay kaşığı veya tatlı kaşığıyla tüketebilirsiniz.”

Kudret narının şifalı etkileri ve Kütahya pazarında bulunma durumu, sağlık bilincinin yükseldiği dönemde daha da önem kazanıyor. Doğal çözümler arayanların yeni adresi bu özel meyve olacak gibi görünüyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR