Şehir Medya Gazetesi yazarı Alpaslan Yıldız, köşe yazısında Özdilek Holding’in kurucusu Hüseyin Özdilek ile oğlu ve şirketin Yönetim Kurulu Başkanı/CEO’su Emir Murat Özdilek arasındaki ilişkiye dair çeşitli iddiaları gündeme getirdi. Yazıda, özellikle Yalova’daki ÖzdilekPark’ta baba-oğul arasında yaşandığı öne sürülen bir tartışma dikkat çekti.

Özdilek Holding’in resmi internet sitesinde Emir Murat Özdilek, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak yer alıyor. Hüseyin Özdilek’in 2023 yılında emekliye ayrılarak görevini oğluna bıraktığı da daha önce kamuoyuna yansımıştı.

Huseyin Ozdilek

Yönetimdeki değişim ve logo iddiası

Yıldız, yazısında Emir Murat Özdilek’in yönetimi devralmasının ardından şirket içerisinde bazı değişiklikler yapıldığını öne sürdü. Köşe yazısında, Hüseyin Özdilek ile uzun yıllar çalışan bazı isimlerin görevlerinden ayrıldığı ve yerlerine yeni yöneticilerin getirildiği iddia edildi.

Yazıda ayrıca ÖzdilekPark tesislerinde kullanılan kurumsal kimlik ve tabelalarda değişikliğe gidildiği ileri sürüldü. Özdilek Holding’in resmi internet sitesinde ise şirket logosunun geçmişte farklı dönemlerde değiştiği, turuncu rengin 1994 yılından itibaren kullanıldığı belirtiliyor.

Özdilek Holding, bugün 12 ilde toplam 14 AVM noktasıyla hizmet verdiğini belirtiyor. Şirketin resmi yönetim bilgilerinde Emir Murat Özdilek’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak görev yaptığı görülüyor.

Özdilek Holding’de Babaoğul Arasında Gerilim Iddiası

Yalova’daki olay iddiası

Yazının en dikkat çekici bölümünü ise Yalova’daki ÖzdilekPark’ta yaşandığı öne sürülen olay oluşturdu.

Yıldız’ın aktardığı iddiaya göre Hüseyin Özdilek, İstanbul’a seyahati sırasında ÖzdilekPark Yalova’ya uğradı. Durumun Emir Murat Özdilek’e bildirilmesinin ardından onun da tesise geldiği ve burada babasıyla yöneticilerin bulunduğu sırada tartışma yaşandığı öne sürüldü.

Köşe yazısında, Emir Murat Özdilek’in babasına yönelik “Ben sana hiçbir şirketimize ve kurumumuza girmeyeceksin demedim mi? Ne işin var burada” ifadelerini kullandığı iddia edildi.

Söz konusu konuşma ve olayla ilgili yazıda yer alan anlatımlar, Alpaslan Yıldız’ın köşe yazısındaki aktarımlara dayanıyor. Olayın diğer taraflarının konuya ilişkin kamuya açık bir açıklamasına yer verilmedi.

Inegolun Ilk Avmsi Ozdilek Park Oldu 1

Baba-oğul arasındaki geçmişe ilişkin iddialar

Yıldız, yazısında Hüseyin Özdilek ile Emir Murat Özdilek arasındaki anlaşmazlığın geçmişine ilişkin de çeşitli iddialar aktardı.

Buna göre Emir Murat Özdilek’in 2012 yılında babasının karşı çıkmasına rağmen evlendiği, 2021 yılında boşandığı ve iki yıl sonra aynı kişiyle yeniden evlenme kararı aldığı öne sürüldü. Bu süreçte baba-oğul arasında yeniden anlaşmazlık yaşandığı ve Emir Murat Özdilek’in ABD’ye gittiği iddia edildi.

Yazıda, Hüseyin Özdilek’in daha sonra ABD’ye giderek oğluyla görüştüğü ve Emir Murat Özdilek’in şirketlerin yönetiminin kendisine bırakılması, babasının emekliye ayrılması ve şirketlere müdahil olmaması yönündeki şartlarının kabul edildiği ileri sürüldü.

Hüseyin Özdilek’in 2023 yılında emekliye ayrıldığı ve yönetimi oğlu Emir Murat Özdilek’e bıraktığı dönemde yapılan açıklamalarda da devir kamuoyuna duyurulmuştu. O dönemde Hüseyin Özdilek, uzun iş hayatının ardından emekliliğe ayrıldığını belirtirken Emir Murat Özdilek, şirketin mevcut değerlerini yenilikçi bakış açısıyla geliştirme hedefinden söz etmişti.

Balat’taki açılışta Emir Murat Özdilek yer aldı

Yıldız’ın yazısında ayrıca Özdilek Holding’in Bursa Balat’taki yeni konsept yatırımlarından birinin açılışında Hüseyin Özdilek’in bulunmaması da gündeme getirildi.

Özdilek Holding’in resmi açıklamasına göre Orange City Balat’taki Özdilek Gusto Plus Market, Vertice, Cottons & Clouds ve Özdilek mağazalarının açılışı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gerçekleştirildi. Açılışa Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Emir Murat Özdilek ile şirketin üst yönetim ekibi ve bazı protokol üyeleri katıldı.

Yıldız, Hüseyin Özdilek’in açılışa katılmamasını baba-oğul arasındaki iddia edilen sorunlarla ilişkilendirirken, yazısında bu konuda kesinleşmiş bir neden bulunmadığını da belirtti.

Köşe yazısının sonunda ise Hüseyin Özdilek’in çalışanlarına yönelik tutumuna ilişkin bazı iddialara yer verildi. Bu bölümde aktarılan hakaret, küfür ve fiziksel müdahale iddiaları herhangi bir somut belge veya bağımsız doğrulamayla desteklenmediğinden, bunlar doğrulanmış gerçekler olarak değerlendirilemez.

Kaynak: sehirmedya.com