Önce sırasıyla şu haberleri bir okuyalım. Sonra da değerlendirme kısmına gelelim.

AK Parti'ye geçen Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve beraberindeki Belediye Meclis üyelerine parti rozetlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan taktı. (3 Temmuz 2013)

AK Parti'den istifa eden milletvekilleriyle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan;

"Niye üzüleyim? Bir insan eğer bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa o partide devam eder. Eğer dürüstse milletvekilliğinden ayrılır, çünkü bağımsız olarak bu parlamentoya gelmedin" cevabını verdi. (17 Aralık 2013)

Balıkesir'in Ayvalık İlçesine Bağlı Küçükköy Beldesinin DP'li Belediye Başkanı Nedim Özdemir, 5 belediye meclisi ve bir il genel meclis üyesinin rozetleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından takıldı. (11 Haz 2008)

İnegöl'de MHP'den istifa eden İsmail Karaman, Enver Aybey, Regaip Korkmaz, İdris Hocaoğlu ve Rüveyde Buran, İYİ Parti saflarına geçti.

MHP´li İnegöl Belediye Meclisi üyeleri İsmail Karaman, Enver Aybey, Regaip Korkmaz, İdris Hocaoğlu ve Rüveyde Buran´ın partilerinden istifa ederek, İyi Parti´ye katılmalarını değerlendiren MHP İnegöl ilçe Başkanı Hayati Bedir,

"İnegöl halkı seçim sathında MHP´ye oy vermiş ve MHP İnegöl´de sekiz meclis üyesi çıkartmıştır. Şimdi beş meclis üyesi istifalarını açıklamış ve İnegöl halkının vermiş oldukları oylara ihanet etmişlerdir" dedi.

Siyaseten bana gelirse iyidir, giderse tu kakadır, ihanettir yaklaşımlarına katılmıyorum.

Bir parti istifa edip kendisine geleni; "Seni benim tabanım, bana oy verenler seçmedi. Oylarına ihanet etme, istemiyorum" derse o zaman giden hakkında da aynı cümleleri kurma hakkı vardır.

Daha önce de hatırlarsanız; Saadet Partisi İnegöl Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Kara, İsmail Sıtkı Baykoz, Hüseyin Doğan ve Hıvzullah Ayte, partilerinden istifa edip; Has Parti'ye geçtiler. Ardından da AK Partili oldular.

Velhasıl bu ülkede siyaset böyle gidiyor. Ben de MHP'den ayrılıp; başka bir partiye geçilmesini etik bulmuyorum.

Ama başka bir partiden MHP'ye geçişi etik bulanların bunu etik bulmamasını da etik bulmayanlar tarafındayım.

Siyaset böyle bir şey bu ülkede... Örnekleri de yukarıda fazlasıyla var. İstediğinizi seçip kullanabilirsiniz.