Düzce Belediyesi Ulaşım A.Ş. şoförü Faruk Kalkan, çavuşlar mahallesinde bir durakta bulduğu para dolu çantayı sahibine teslim etti. Olay, Kalkan'ın duyarlılığı ve hızlı aksiyonu sayesinde olumlu bir sonuçla sonuçlandı.

Öğle saatlerinde Melensu Park - Çavuşlar TOKİ seferini yapan Kalkan, durakta unutulmuş bir çanta fark etti. Hızla çantanın içeriğini kontrol eden Kalkan, içinde bulunan parayı görünce durumu hemen hareket merkezine bildirdi. Çantanın sahibini bulabilmek için telefonla hareket merkeziyle işbirliği yapan Kalkan, çantayı muhtarlık aracılığıyla sahibine ulaştırmaya karar verdi.

PKK'ya darbe: 2'si İnegöl'de 14 kişi yakalandı PKK'ya darbe: 2'si İnegöl'de 14 kişi yakalandı

Duraktaki son yolcunun yardımıyla çantayı alan Kalkan, Çavuşlar Mahalle Muhtarı Cengiz Beşel'e teslim etti. Faruk Kalkan, "Duraktaki son yolcudan çantayı almasını rica ettim. Yolcunun şahitliğinde çantada para olduğunu gördüm. Müdürümü arayıp, kendisinin bilgisi dahilinde Çavuşlar Mahallesi muhtarlığına çantayı teslim ettim" şeklinde konuştu.

Muhtar Cengiz Beşel ise duyarlılığından dolayı Kalkan'a teşekkür ederek, "Mahalle sakinlerinden bir kardeşimiz çantasını Mahalle Muhtarlığımızın önünde bulunan durakta unutmuş. Düzce Belediyesi Ulaşım A.Ş. şoförlerinden duyarlı bir arkadaşımız çantayı bize teslim etti. Biz de çantanın sahibine eksiksiz bir şekilde ulaşmasına vesile olduk. Mahalle sakinimiz adına, Düzce Belediyesine ve Ulaşım A.Ş. şoförlerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Dürüst otobüs şoförü Faruk Kalkan'ın bu olumlu davranışı, toplumda takdirle karşılandı ve dürüstlük örneği olarak öne çıktı.