Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 15 Mart Pazar günü üç önemli sınavı gerçekleştirecek. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2026-MEB-EKYS), Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2026-TUS 1. Dönem) ve STS Tıp Doktorluğu sınavlarına on binlerce aday katılacak.
EKYS 50 ilde yapılacak
ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre 2026-MEB-EKYS, 50 ilde 52 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Sınav için 133 bina ve bin 875 salon kullanılacak.
Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak görev yapan adayların katılacağı sınava 51 bin 324 kişi başvurdu. Sınav saat 10.15’te başlayacak ve adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.
Çoktan seçmeli 80 sorudan oluşacak sınavda adaylara 150 dakika cevaplama süresi verilecek. Sınav saat 12.45’te sona erecek. Ek süre hakkı bulunan adaylar ise 30 dakika ilave süre kullanabilecek. Sonuçların 9 Nisan’da açıklanması planlanıyor.
TUS 14 ilde düzenlenecek
2026-TUS 1. Dönem sınavı 14 ilde ve 15 sınav merkezinde yapılacak. Sınav Temel Tıp Bilimleri Testi ve Klinik Tıp Bilimleri Testi olmak üzere iki oturumdan oluşacak.
Temel Tıp Bilimleri Testi için 67 bina ve bin 198 salon, Klinik Tıp Bilimleri Testi için ise 69 bina ve bin 263 salon kullanılacak. Temel Tıp Bilimleri Testine 32 bin 927, Klinik Tıp Bilimleri Testine ise 34 bin 531 aday katılacak.
Temel Tıp Bilimleri Testi saat 10.15’te başlayacak, Klinik Tıp Bilimleri Testi ise saat 14.45’te yapılacak. Her iki testte de adaylara 100 çoktan seçmeli soru yöneltilecek ve 135 dakika cevaplama süresi verilecek.
STS Tıp Doktorluğu Ankara’da yapılacak
2026-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem sınavı yalnız Ankara’da iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Birinci aşama için bir bina ve 3 salon, ikinci aşama için ise 5 bina ve 76 salon kullanılacak.
Birinci aşamaya 52, ikinci aşamaya ise bin 439 aday katılacak. Birinci aşama saat 10.15’te, ikinci aşama ise saat 14.45’te başlayacak. Sabah oturumları 12.30’da, öğleden sonraki oturumlar ise 17.00’de sona erecek.
Sınavların sonuçlarının 15 Nisan’da açıklanması planlanıyor.
Kimlik sorunu yaşayanlar için nüfus müdürlükleri açık olacak
Kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanında fotoğraf ya da kimlik numarası bulunmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri pazar günü 07.00 ile 14.30 saatleri arasında açık tutulacak.
Adaylar sınav yerlerini gösteren giriş belgelerine ÖSYM’nin resmi internet adresi üzerinden erişebilecek.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavlar için hazırlıkların tamamlandığını belirterek emniyet görevlileri dahil 15 bin 613 kişinin sınavlarda görev yapacağını bildirdi. Sınavlara başvuran 369 engelli aday için uygun sınav ortamı oluşturulduğu, gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocuklarından oluşan 784 adayın sınav ücretinden muaf tutulduğu ifade edildi.



