8.AYINI GERİDE BIRAKTI

Belediye Başkanlığı görevinde 8.ayını geride bırakan Belediye Başkanı Alper Taban, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Belediye Başkan vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Adil Kansu ile Eşref Güç'ün de katıldığı program, Sedef Pastanelerinde gerçekleştirildi. Kahvaltıda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Taban, birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

KİŞİLER GELİP GEÇİCİDİR

3,5 yıllık Belediye Başkan Yardımcılığı deneyiminin kendisine çok faydası olduğunu aktaran

Başkan Alper Taban,

"8. ayımızı tamamlayacağız. Zaman su gibi akıp geçiyor. Göz açıp kapayıncaya kadar diyeceğimiz süreci yaşıyorum. Nasıl daha çok faydalı olabilirizi sorguluyoruz. Kişiler gelip geçicidir. Devlette devamlılık esası var, hiçbir şey yarım kalmaz. 2014-2017 arasındaki 3,5 yıllık Belediye Başkan Yardımcılığı deneyiminin bana çok faydası oldu."

SIFIRDAN BURADA OLSAYDIM ÇOK ZORLANIRDIM

"Onun öncesinde aldığımız 2005-2014 yılı arası partimiz içerisindeki görevlerimizin de inanılmaz faydası var. Sıfırdan burada olsaydım çok zorlanırdım. Geldiğimiz süreçte konulara tam manasıyla hakim olup onlarla ilgili kısa, orta ve uzun vadede neler yapabilirizi sorguladık.

ÖNCE SİSTEM

Bence iyi bir sistemimiz olmalı. İyi bir sisteminiz olursa üzerine iyileştirmeler, geliştirmeler katabilirsiniz."

"Bizden önce sistem yok muydu? Tabi ki vardı ama o sistemi nasıl çok daha iyiye alırız, eksikleri nasıl kapatırız, Türkiye dışında belediyecilik nasıl yapılıyor diye baktığımızda daha fazla başarıya ulaşabiliriz.

Yurtdışında yaşayan orada davrandığı gibi burada davranmıyor. Orada kurallara uyarken burada uymuyor, daha rahat hareket ediyor. Buradaki açık ve eksikleri görüp kullanmak istiyorlar. Biz yerelden sorumluyuz ve kurumumuzla ilgili iyi bir sistem oluşturmalıyız ve açığı, eksiği ne varsa bunları kesinlikle kapatmalıyız."

"Sisteminiz olduğunda pek çok şeyi ölçmeye başlıyorsunuz. Vatandaşla olan ilişkilerimizi daha fazla kayda almaya çalışıyoruz. Aradığında, bir şey ilettiğinde bunlar raporlansın istiyoruz. Bunları okuyup analizler yaparak sonuca ulaşmak istiyoruz. Çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Zamanı daha efektif kullanmaya çalışıyoruz."

GELEN ÖNERİLER BİR HAVUZDA TOPLANIYOR

Ortak akıl konusunu pek çok yöneticimizden duyduk. Vatandaşlardan çok önemli öneriler geliyor, bunları bir havuzda topluyoruz. Bu şehir hepimizin. Bu şehri güzelleştirmekte hepimizin sorumluluğu var. Bu sürece katılmamız gerekiyor. Tünelin ucunu görüyorum, çok güzel fikirler ve öneriler geliyor. Bunlarla ilgili vatandaşın daha katılımcı olabilmesi için iletişim kanallarından bize gelmelerini istiyorum."

ÇÖZÜM MERKEZİ YOĞUN ÇALIŞIYOR

"Çözüm merkezimize Haziran ayında 3 bin 490 tane iş kaydı geldi. İş yükü inanılmaz arttı. Ama bunlar bizim ve şehrimizin eksikliği... Sorunun köküne inmeye çalışıyoruz. Eskiden bu iş kulaktan kulağa oluyordu ama şimdi profesyonelleşti. Israrla personel almamaya çalışıyorum, bunun sebebi iş verimliliğini artırmaya çalışmak. Bunu ölçmeye çalışıyoruz."

KURUMSAL YÖNETİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

"İş kalitemizi artırmamız lazım. Kurumsal yönetimi çok önemsiyoruz. Biz başarılı, çalışkan bir kurumuz, kurumsal olmak zorundayız. Bunun için eğitimler başlattık. İSO belgeleri aldık. Sadece belgeyi almak yeterli değil. Bunlar bizim olaya bakışımızı değiştirdi. Sürdürülebilir olması gerekiyor. Bunlarla ilgili sürekli kontroller yapmak durumundayız."

GEÇ KARAR ALIYORUM

Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu! Son Dakika: Türkiye, İsrail ile Bütün Ticari İlişkileri Durdurdu!

"Farklı konularda da belgelendirme sürecine gireceğiz. Bana 'Çok yavaş karar alıyorsunuz' diyorlar. İsrafın, emek kaybının olmaması için geç karar alıyorum. Çalışıyoruz, yaptığımız işin hakkını vermeye çabalıyoruz. Daha iyi olmak noktasında girişimlerimiz var." diye konuştu.

KİRLENMEME ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ

Şehirdeki temizlik konusuna da değinen Başkan Taban,

"Kirletmeme konusu üzerine çalışıyoruz. Birey eliyle kirlenmeler hat safhada. Çok kolay kirletiyoruz. Müslüman'ız, temiz kalmak zorundayız. Dışarıdan gelenlerin 'Ne kadar temiz bir şehir' dediği bir şehir olmalıyız. Temizlik kültürümüz oluşmalı, atamamalıyız, kıyamamalıyız. Sokaklar da bizim ikinci evimiz diyebilmeliyiz. Vatandaş cebini çöp yapabilmeli" dedi.

İNSANLIĞIMIZDAN UTANDIK

Çocuk istismarı ve cinayetleri konusunda da konuşan Taban, İnsanlıktan utandığınız, nefret ettiğiniz, hangi şekilde ifade edeceğinizi bilemediğiniz örnekler yaşanıyor. Bununla ilgili vatandaşlarımızdan da bizlere 'gereği yapılmalı' ifadeleri geliyor. Hükümetimiz de bununla ilgili gereken adımları atacaktır" dedi.