Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor Ünlü zeytinyağı markası raflardan toplatılıyor

San Salvador, El Salvador'un başkenti ve aynı zamanda ülkenin en büyük şehridir. Ancak son zamanlarda, şehirde artan cinayet olayları endişe verici boyutlara ulaşmış durumda.

Son günlerde, San Salvador'da çok sayıda cinayet işlendiği bildiriliyor. Polis yetkilileri, birçok cinayetin uyuşturucu kartelleri ve çete kavgalarından kaynaklandığını belirtiyor. Ancak bazı cinayetlerin nedeni hala belirsiz.

Şehirdeki sivil toplum örgütleri, yetkililerin cinayetlere karşı daha etkili önlemler almasını ve suçluların adalete teslim edilmesini talep ediyor. Aynı zamanda, halk da cinayetlere karşı tedirginlik ve korku içinde yaşıyor.

El Salvador'da son yıllarda suç oranları oldukça yüksek olmuştur ve ülkede cinayet vakaları sıkça görülmektedir. 2020 yılında 4.000'den fazla cinayet işlenmiştir. Bu rakam ülkenin nüfusuna oranlandığında oldukça yüksektir ve San Salvador, özellikle suç oranlarının en yüksek olduğu bölgelerden biridir. Bununla birlikte, son yıllarda hükümet tarafından atılan adımların suç oranlarını azaltmak için etkili olmaya başladığı ve özellikle 2021 yılında suç oranlarında düşüş yaşandığı bildirilmektedir.