Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) AK Parti grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, muhalefetin "24 Kasım'da öğretmenlere ikramiye verilsin" çağrısına yanıt verdi.

Bakan Tekin, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde alacakları ikramiye talebine ilişkin, "Maliye Bakanlığı ile istişare halinde öğretmen arkadaşlarımızın ekonomik sorunlarını çözmeye çaba sarf ediyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Maliye Bakanımız gerektiğinde açıklama yaparlar. Öğretmenlerimizin özlük haklarını koruma çabası içindeyiz." açıklamasını yaptı.

Öğretmenlerin Talepleri Ele Alınıyor

Öğretmenlerin 24 Kasım'da ikramiye alıp almayacakları konusu gündemi meşgul ederken, Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğretmenlerin ekonomik taleplerini ele aldıklarını ve bütçe sınırları içinde çözüme kavuşturmak için çaba harcadıklarını belirtti.

Altın fiyatlarında sürpriz yükseliş: 12 Mayıs 2024'te yeni rekorlar geldi! Altın fiyatlarında sürpriz yükseliş: 12 Mayıs 2024'te yeni rekorlar geldi!

Söz konusu ikramiye ile ilgili resmi bir açıklamanın Cumhurbaşkanı ve Maliye Bakanı tarafından yapılacağını vurguladı.

Sözleşmeli Öğretmenler ve Atamalar

Bakan Tekin ayrıca sözleşmeli öğretmenlerin durumuyla ilgili de bilgi verdi. Sözleşmeli öğretmenlerin, sözleşme sürelerinin sona ermesinin ardından kadroya geçtiklerini belirtti ve bu durumun bir değişiklik olmadığını ifade etti.

Öğretmenlerin ek ders ücretlerinin yüzde 25 artırıldığına da değinen Bakan Tekin, öğretmen atamalarının kesinlikle yapılacağını ve tarih olarak bütçenin Genel Kurul'dan geçmesinin beklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.