Almanya'ya gitmek isteyen gençlere fırsat Almanya'ya gitmek isteyen gençlere fırsat

Türkiye'deki milyonlarca öğrenci için müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Başarı Teşvik Programı ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine, takdir ya da teşekkür belgesi alanlar için devlet tarafından 10.201 TL karne hediyesi verilecek. 

Başarılı Öğrencilere Devlet Desteği

Milli Eğitim Bakanlığı, karne sevinci için tarihleri açıklarken, aynı zamanda başarılı öğrencilerin ödüllendirileceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren öğrencilere net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar başarı desteği sağlanacağını ifade etti.

Başarı Teşvik Programı Detayları

Erdoğan, "Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz" diyerek programın detaylarını açıkladı.

1 Ocak 2024 tarihinde asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlenmesiyle, bu tutar üzerinden hesaplanacak yüzde 60'lık oran, başarılı öğrencilere 10.201 TL olarak ödenecek. Bu destek, öğrencilerin eğitim hayatında elde ettikleri başarıları teşvik edecek ve onları motive edecek.

Karne Başarı Teşvik Ödemesi Nasıl Yapılacak?

Yurt içinde devlet okullarında öğrenim gören ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için tasarlanan bu program, sınıf ve okul sıralamasına göre öğrencilere başarı desteği sağlayacak. Bu destek, yılda iki defa ve en fazla net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar verilecek.

Editör: Umut Gökdaş