Öğretmen atamalarında yeni şart belli oldu! Öğretmen atamalarında yeni şart belli oldu!

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir ilke imza atarak, 4 özel okulun desteğiyle Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek öğrencilere yönelik deneme sınavı yaptı. 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin girdiği sınav gerçek YGS sınavını aratmadı. Sınava giriş belgesi ve nüfus cüzdanıyla gelen öğrenciler, özel hazırlanan soruları cevapladı.

YGS'YLE AYNI ORTAM

Sınavın yapıldığı okullardan olan Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi'ni Şube Müdürü Ali Doğru ile birlikte ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, öğrencilerin üniversite sınavı tecrübesini kazanabilmeleri için YGS'yle aynı ortamı yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

4 BİN 650 ÖĞRENCİ KATILDI

Sınavın 14 okulda yapıldığını belirten Bilican, "14 okulumuzun 230 salonunda yapılan sınava 4 bin 650 öğrencimiz katılıyor. Sınava profesyonel olarak hazırlandık. YGS'de hangi tür ve tip sorular varsa birebir benzeri uygulanmakta. Buradaki amacımız öğrencilerimizin deneyim ve tecrübe kazanmaları."

ÖĞRETMENLER GÖNÜLLÜ GÖREV ALDI

"Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında YGS ve LYS'de İnegöl ortalaması, Türkiye ve Bursa genelinin üzerindeydi. Amacımız bu başarıyı hızlı bir şekilde sürdürmek. Bu sınavın ikincisini ikinci dönemde de yapacağız. Milli Eğitim olarak bir ekibiz."

"Sınavların hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen başta şube müdürümüz Ali Bey olmak üzere bütün okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, soruların hazırlanmasında emeği geçenlere, okullarda görevli bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sınavda 320 öğretmenimiz gönüllü olarak ücretsiz görev alıyor" diye konuştu.

TEOG DENEME SINAVI DA YAPILACAK

Bilican, 8.sınıf öğrencilerine yönelik TEOG deneme sınavları yapacaklarını da sözlerine ekledi.