Muğla'da Deprem! Çevre illerde de hissedildi… Muğla'da Deprem! Çevre illerde de hissedildi…

MEB'den öğrencileri sevinçten havalara uçuracak karar çıktı. İlkokul ortaokul lise öğrencilerinin tamamını kapsıyor. Milli Eğitim Bakanlığı az önce duyurdu, artık öğrenciler daha az okula gidecek daha fazla tatil yapacak. Zaten Mayıs ayında peş peşe tatil haberleri ile sevinen öğrenciler Yepyeni bir eğitim sistemi ile daha da sevinecek. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı öğrencileri oldukça memnun edecek bir karara imza attı. Okullarda ders günleri ve tatil günleri değişiyor. Öğrenciler artık 4 gün okula gidecek 3 gün tatil yapacak. Tüm ilkokul ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor.

MEB eğitim sistemini sil baştan değiştiriyor. İlkokul ortaokul lise öğrencileri ve öğretmenler bu kararı çok sevinecek. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı Finlandiya modeli eğitim sistemi üzerinde çalışmaya başladı. Bu sistemin hayata geçmesi halinde öğrenciler artık daha az okula gidecek Ve daha az ders saati olacak. Tatil ve teneffüs süreleri ise artacak. Yavaş yavaş tüm Avrupa'yı etkisi altına alan Finlandiya modeli eğitim sistemi Türkiye'nin de gündeminde. MEB yeni eğitim sistemini mantıklı buldu ve uygulamayı almaya hazırlanıyor. 

ARTIK 4 GÜN OKUL 3 GÜN TATİL OLACAK

Finlandiya'da başlayan ve son dönemlerde Avrupa'da yaygın olarak kullanılmaya başlanan yeni eğitim modeline göre öğrenciler haftanın 4 günü okula gidiyor 3 gün ise tatil yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı da bu eğitim modelini incelemeye başladı. Türkiye'nin de yakın zamanda bu eğitim modeline geçeceği konuşuluyor. Yaz ayları boyunca Araştırmalar ve incelemeler tamamlanacak ilk etapta pilot bölgelerde yeni uygulama başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın net kararını ise yeni eğitim öğretim yılı öncesinde vermeyi planladığı konuşuluyor.

Editör: Fırat Çelik