Hava iyice serinledi, yağışlar devam edecek mi? Hava iyice serinledi, yağışlar devam edecek mi?

Türkiye'nin doğu illerinde son günlerde etkili olan soğuk hava ve sis, yerini kar yağışına bıraktı.

Türkiye'nin birçok ilinde dün yoğun kar yağış etkili oldu. Ağrı,Muş, Bitlis,Tunceli, Kars illerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı köy yolları ulaşıma kapandı.

Kar Kis Mus Muş (1)

Muş'ta günün ilk ışıklarıyla başlayan kar yağışı, şehri yavaş yavaş beyaz bir örtüyle kapladı. Vatandaşlar, kışın bu ilk büyük yağışını hem şaşkınlıkla hem de bir o kadar sevinçle karşıladı.

Kar Kis Mus Muş (2)

Kırsalda Zorluklar, Şehirde Sevinç

Yağış, kırsal kesimde yaşayanlar için zorluklara neden olurken, şehir merkezindeki insanlar için bir sevinç kaynağı oldu. Çocukların kardan adam yapma sevinci, yetişkinlerin yüzündeki huzurlu tebessüm, şehrin atmosferini tamamen değiştirdi.

Kar Kis Mus Muş (3)

Bereketin Simgesi: Kar

“Muş’umuza hayırlı olsun. Kar yağışı çiftçilerimizin ekinleri için çok faydalı olur. İlimizde iki baraj var. Bu barajların dolması, çevre illerimize de faydasının olacağına inanıyorum” - Şirin Toplu

Yerel halk, kar yağışını bir bereket olarak görüyor. Özellikle çiftçiler için yağış, ürünler için umut ve barajlar için gerekli suyu anlamına geliyor.

Kar Kis Mus Muş (9)

Muş'un beyaza bürünen sokakları, karın getirdiği zorluklar ve sevinçler, şehrin kış mevsimine özgü dinamiklerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Vatandaşların umudu ve doğanın gücü, soğuk kış günlerinde bile ısıtan bir hikaye sunuyor.

Kar Kis Mus Muş (10)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR