İstanbul PERDER, Et ve Süt Kurumu (ESK) ile gerçekleştirdiği protokol kapsamında, ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatlarını sabitleme kararı aldı. Bu önemli karar, İstanbul'da kırmızı et tüketimi yapan hanelere önemli bir rahatlama sağlayacak. İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, 8 ve 9 Haziran'da uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na geç başvuru süreci hakkında da bilgi verdi.

Türkiye’de Sadece Elazığ’da Üretiliyor: Vişneli Badem Şekerine İlgi Büyük Türkiye’de Sadece Elazığ’da Üretiliyor: Vişneli Badem Şekerine İlgi Büyük

Güzeldere, ESK ile yapılan protokol sonucunda, ramazan ayı boyunca dana kıymanın kilogram fiyatının 314 liradan, dana kuşbaşının kilogram fiyatının ise 344 liradan satışa sunulmaya devam edeceğini açıkladı. Bu kararla birlikte, spekülatif fiyat hareketlerinin önüne geçilmesi ve tüketicinin korunması amaçlanıyor.

İstanbul PERDER olarak 57 üye market, 2 bin 500'e yakın şubesi ve yaklaşık 40 bin çalışanıyla İstanbul'daki tüm hanelere ulaşacaklarını belirten Güzeldere, ramazan ayının bereketini sofralara taşımaya kararlı olduklarını ve ramazan fırsatçılarına göz açtırmayacaklarını ifade etti.

Kampanyaya katılan 28 zincir market arasında Hakmar, Happy Center, Kim Market, Gökkuşağı Market, Onur Market gibi popüler zincirler bulunuyor. İstanbul PERDER ve ESK'nin bu iş birliği, ramazan ayı boyunca tüketicilere ekonomik fiyatlarla kırmızı ete ulaştırmayı amaçlıyor ve sabit fiyat kampanyası ramazan boyunca sürecek.

Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç Bursa'da böyle bir uygulamanın olmayacağını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi