Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararla, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen bölgelerdeki vatandaşlar için kamu borçlarının taksit ödeme süreleri yeniden düzenlendi. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaşayan vatandaşlar için ilk taksit ödeme süresi 31 Mayıs 2024 olarak belirlendi.

Mücbir Sebep Halinin Uzatılması

6 Şubat'ta başlayan ve 30 Nisan 2024'e kadar uzatılan mücbir sebep hali, bölgedeki vatandaşların mali yükünü hafifletmek amacıyla alındı. Bu durum, deprem bölgelerinde yaşayan kişilerin ekonomik rahatlama yaşamasına yardımcı olacak.

Yeniden Yapılandırılan Borçlar İçin Taksit Süresi Uzatımı

7256 ve 7326 sayılı kanunlar kapsamında taksit ödeme süreleri, mücbir sebep halinin sona erdiği tarihi izleyen ayda başlayacak ve 12 aylık dönemler halinde ödenmek üzere uzatıldı.

Deprem bölgesinde kalıcı konutların teslimi devam ediyor Deprem bölgesinde kalıcı konutların teslimi devam ediyor

Mücbir sebep halinin süresi boyunca ödenmesi gereken taksitlerin 12 aylık bir döneme yayılarak ödenmesine karar verildi. 

12'den Fazla Taksitlerin Ödeme Planı

Eğer mücbir sebep halinin başlangıcı ile sonu arasında ödenmesi gereken taksit sayısı 12'den fazla ise, bu taksitler de 12 ay içinde ödenecek şekilde düzenlendi.

Editör: Umut Gökdaş