Konuya ilişkin yapılan açıklamada;

"Nüfus müdürlüklerindeki iş yoğunluklarının azaltılması amacıyla öncelikle 9 Şubat 2017 tarihi itibari ile kişi nüfus kayıt örneği 2 Mart 2017 tarihi itibariyle de yerleşim yeri ve diğer adres belgesinin e-Devlet üzerinden paylaşımı yapılmaya başlanmıştır.

180 günlük eylem planına e-devlet üzerinden aile ve nüfus aile kayıt örnekleri ile nüfus olaylarının paylaşımının yapılması dahil edilmiştir."

İŞLEMLER E-DEVLET'TEN YAPILABİLECEK

Banka Kartıyla Temassız Ödemelerde Limit Artıyor Banka Kartıyla Temassız Ödemelerde Limit Artıyor

"Doğum, evlenme, boşanma, ölüm, kayıt düzeltme, velayet, yer değiştirme, gaiplik, vesayet tanıma, soy bağı gibi işlemler artık e-devlet üzerinden yapılabilecek. Yapılan çalışmalar 1 Ağustos 2017 tarihi itibariyle tamamlanmış ve ilgili nüfus kayıt örnekleri ile nüfus olaylarının e-devlet üzerinden paylaşımı yapılmaya başlanmıştır."

"5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun Uygulanmasına ilişkin yönetmeliğin 151. Maddesinin 4. fıkrası gereğince E-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olup tüm resmi işlemlerde kabul edilmesi yasal zorunluluktur" denildi.

ALINABİLECEK BELGELER

E-Devlet üzerinden; Kişi kayıt örneği, aile kayıt örneği, nüfus aile kayıt örneği ve yerleşim yeri diğer adres belgesi alınabilecek.