Nilüfer Belediyesi, ilçe genelindeki giyim ve semt pazarlarında düzeni sağlamak, denetim ve temizlik faaliyetlerini optimize etmek amacıyla Bursa Yaymacılar ve Benzerleri Esnaf Odası ile Bursa Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası ile iş birliği protokolü imzaladı. Mevcut yönetmelikler çerçevesinde hazırlanan protokol ile pazar yerlerindeki hizmet standartlarının en üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor.

Nilüfer'de Pazar Yerlerinde Yeni Dönem İmzalar Atıldı! (3)

Nilüfer Belediyesi’nin tasarrufunda bulunan pazar alanlarında hayata geçirilen düzenleme; pazar kurulan günlerde tezgahların belirlenen sınırların dışına taşmasını önlemeyi ve pazar sonrasında oluşan temizlik ihtiyacının daha hızlı giderilmesini amaçlıyor. İmzalanan protokol gereği, pazar yerlerindeki teknik hizmetlerin yürütülmesinde meslek odalarından aktif destek alınacak. Bu kapsamda giyim pazarları için Bursa Yaymacılar ve Benzerleri Esnaf Odası, semt pazarları için ise Bursa Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası ile koordineli bir çalışma modeli uygulanacak.

Nilüfer'de Pazar Yerlerinde Yeni Dönem İmzalar Atıldı! (2)

Halk Evi’nde İmza Töreni Düzenlendi

İş birliği protokolü, Nilüfer Belediyesi Halk Evi Başkanlık Makamı’nda düzenlenen törenle resmiyet kazandı. İmza törenine Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz, Bursa Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu ve Bursa Yaymacılar ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu katıldı.

Bursa'da sokak ortasında şoke eden anlar: Kameraya yansıdı!
Bursa'da sokak ortasında şoke eden anlar: Kameraya yansıdı!
İçeriği Görüntüle

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, önceliklerinin esnafın çalışma koşullarını iyileştirmek ve halkın sağlıklı ortamlarda hizmet almasını sağlamak olduğunu vurguladı. Pazarları daha nitelikli hale getirmek için çalıştıklarını belirten Özdemir, desteklerinden dolayı oda başkanlarına teşekkür ederek esnafa yönelik desteklerin süreceğini ifade etti.

Nilüfer'de Pazar Yerlerinde Yeni Dönem İmzalar Atıldı! (1)

"Vatandaş ve Esnaf Faydalanacak"

Bursa Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu, Nilüfer’deki pazarların huzur ve güvenliği ile kapalı pazar yerlerinin sayısının artırılması konularında Başkan Şadi Özdemir ile görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Aksu, iş birliğinin hem esnafa hem de vatandaşa olumlu yansıyacağını dile getirdi.

Bursa Yaymacılar ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu ise Nilüfer’deki giyim pazarlarının Türkiye çapında bir marka değerine sahip olduğunu hatırlatarak, belediyenin destekleri sayesinde modern pazar alanlarının sayısını artırmaya devam ettiklerini kaydetti.

Kaynak: İHA