Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Fethiye Çamlık Parkı’nda çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi.
“Çevreci Eller Buluşuyor” sloganıyla gerçekleştirilen programda, çocukların çevre farkındalığını artırmak amacıyla farklı istasyonlar kuruldu. Çocuklar, eğitmenler eşliğinde hazırlanan stantlarda çevre bilinci konusunda bilgi aldı.

Etkinlikte konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Güleş, iklim krizi ve çevre kirliliğine dikkat çekti.
Güleş, “Burada, sadece Dünya Çevre Günü’nü kutlamak için değil, geleceğimize sahip çıkma sözü vermek için toplandık. Nilüfer Belediyesi olarak daha yeşil, daha temiz ve nefes alan bir kent inşaa etmek en büyük önceliğimiz. Ancak bu mücadeleyi sadece yerel yönetim olarak bizler değil, hep birlikte kazanabiliriz. Çocukların gözlerindeki o ışık ve heyecan, yarınlar adına umudumuzu yeşertiyor” dedi.

Açılış konuşmasının ardından çocuklar, çevre temalı farklı atölyelere katıldı. Programda tohum topu, sabun, enerji deneyi, ağaç kardeşliği ve çanta baskı atölyeleri yer aldı.
Etkinlik boyunca eğitmenler eşliğinde çalışmalar yapan çocuklar, hem çevre konusunda bilgi edindi hem de uygulamalı etkinliklere katıldı.




