Nevşehir'in Göreme beldesinde 29 Ekim 2026 tarihinde meydana gelen peribacası çökmesinin ardından olay yerine giderek çalışmaları takip eden Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. 1971 yılında Konya'da doğan ve 2026 yılı itibarıyla 55 yaşında olan Kök, 29 Nisan 2026 tarihli Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile Nevşehir Valiliğine atandı.

11 Mayıs 2026 tarihinde görevine başlayan Hüseyin Kök, daha önce Göç İdaresi Başkanlığı, mülkiye müfettişliği ve çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevlerinde bulundu.

Nevşehir Valisi Hüseyin Kök Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Önce Ki Görevleri Nelerdir ?Images 18

Nevşehir Valisi Hüseyin Kök kimdir?

Hüseyin Kök, 1971 yılında Konya'da dünyaya geldi. İlk olarak 1994 yılında Karaman Kaymakam Adayı olarak mülki idare mesleğine başladı.

Kaymakamlık görevlerinin ardından İçişleri Bakanlığı bünyesinde müfettişlik ve yöneticilik görevleri üstlenen Kök, Göç İdaresi Başkanlığında da görev yaptı.

29 Nisan 2026 tarihli ve 2026/123 sayılı Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile Nevşehir Valisi olarak atandı.

Kök, 11 Mayıs 2026 tarihinde Nevşehir'deki görevine başladı.

Hüseyin Kök kaç yaşında, nereli?

Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, 1971 yılında Konya'da doğdu.

2026 yılı itibarıyla 55 yaşında olan Kök'ün doğum günü ve ayına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Kök, evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Hüseyin Kök hangi üniversiteden mezun?

Hüseyin Kök, lisans eğitimini 1988-1992 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.

1999-2000 yılları arasında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı.

Mesleki eğitimi kapsamında yurt dışında da bulunan Kök, 1995-1996 yıllarında İngiltere'deki The Oxford Academy UTS College'da eğitim aldı.

2008-2009 yıllarında ise Millî Güvenlik Akademisinde mesleki eğitim gördü.

Hüseyin Kök hangi ilçelerde kaymakamlık yaptı?

Hüseyin Kök, 1994 yılında Karaman Kaymakam Adayı olarak başladığı meslek hayatında farklı ilçelerde kaymakamlık görevleri üstlendi.

Kök'ün kaymakamlık yaptığı ilçeler ve görev tarihleri şöyle:

  • 1997-2000: Çankırı Şabanözü Kaymakamı

  • 2000-2002: Adıyaman Çelikhan Kaymakamı

  • 2002-2005: Afyonkarahisar Sultandağı Kaymakamı

Kaymakamlık görevlerinin ardından mülkiye teftiş birimlerinde çalışmaya başladı.

Nevşehir Valisi Hüseyin Kök Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Önce Ki Görevleri Nelerdir ?Images 17

Hüseyin Kök'ün mesleki kariyeri ve görevleri

Nevşehir Valiliğinin yayımladığı öz geçmiş bilgilerine göre Hüseyin Kök'ün kamu yönetimindeki görev geçmişi şöyle:

  • 1994: Karaman Kaymakam Adayı

  • 1997-2000: Şabanözü Kaymakamı

  • 2000-2002: Çelikhan Kaymakamı

  • 2002-2005: Sultandağı Kaymakamı

  • 2005: Mülkiye Müfettişi

  • 2006: Mülkiye Başmüfettişi

  • 2019: Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı

  • 2023-2025: Göç İdaresi Başkan Yardımcısı

  • 2025-2026: Göç İdaresi Başkanı

  • 2026: Nevşehir Valisi

Hüseyin Kök ne zaman Göç İdaresi Başkanı oldu?

Hüseyin Kök, 2023-2025 yılları arasında Göç İdaresi Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

4 Şubat 2025 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Göç İdaresi Başkanı olarak atandı.

2025-2026 yılları arasında bu görevi sürdüren Kök, Nisan 2026'da Nevşehir Valiliğine atandı.

Hüseyin Kök ne zaman Nevşehir Valisi olarak atandı?

Hüseyin Kök, 29 Nisan 2026 tarihli ve 2026/123 sayılı Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile Nevşehir Valiliğine getirildi.

11 Mayıs 2026 tarihinde kentteki görevine başladı.

Kök, Nevşehir Valiliğinden önce Göç İdaresi Başkanlığı görevinde bulunuyordu.

Nevşehir'de ne oldu? Göreme'deki peribacası neden çöktü?

Nevşehir'in merkeze bağlı Göreme beldesinde, Göreme Açık Hava Müzesi yakınlarında 29 Ekim 2026 tarihinde toprak kayması ve kaya düşmesi meydana geldi.

Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, olay yerine giderek arama kurtarma çalışmalarını takip etti.

Vali Kök, ilk açıklamasında aşırı yağışın ardından saat 15.15 itibarıyla toprak kayması yaşandığını ve buna bağlı kaya düşmesi meydana geldiğini bildirdi.

İlk belirlemelerde 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 yaralının hastaneye sevk edildiğini açıkladı.

Arama kurtarma çalışmalarının ilerleyen saatlerinde enkaz altında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla can kaybının 3'e yükseldiği bildirildi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek ise olayın ardından yaptığı açıklamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Bu açıklamalar farklı aşamalarda yapıldığından yaralı sayısına ilişkin ilk bilgiler arasında farklılık bulunuyor.

Nevşehir Valisi Hüseyin Kök Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Önce Ki Görevleri Nelerdir ?Images 16

Göreme'deki kaya düşmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, peribacası çökmesine ilişkin Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Soruşturma için 1 cumhuriyet başsavcı vekili ile 2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirten Gürlek, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Nevşehir Valisi Hüseyin Kök de olay yerindeki incelemeleri sırasında ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini ve gerekli müdahalelerin yürütüldüğünü ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ