2016 YILINDA BAŞLADI

İnegöl, kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaralarıyla 2016 yılında tanıştı. Uygulama kapsamında hazırlanan kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbarası, belediye ekiplerinin belirlediği bölgelere yerleştirildi.

Sinan Ateş Cinayeti: Azmettiricinin Sıradışı İtirafları Şok Etti! Sinan Ateş Cinayeti: Azmettiricinin Sıradışı İtirafları Şok Etti!

ÇALINMASI İMKANSIZ

Vatandaşlar ise kullanmadıkları veya artık eskidiği için kullanılmayacak durumda olan kıyafet ve ayakkabıları şehrin muhtelif noktalarındaki bu kumbaralara atıyor. Kumbaralar ise belli aralıklarla sözleşme yapılan Öztürk Geri Dönüşüm firması tarafından boşaltılıyor. Kumbaraların içinden giysi çalınması neredeyse imkansız.

VATANDAŞ MERAK EDİYOR

İlçe genelinde bulunan kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbarasına kullanmadığı kıyafet ve ayakkabılarını atan vatandaşlar ise toplanan eşyaların nasıl değerlendirildiğini merak ediyor. Bu konuda gazete olarak bir araştırma yaptık ve kumbaralarda toplanan eşyaların nasıl değerlendirildiğine haberimizde yer veriyoruz.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR

İş planına göre ilgili firma, İnegöl Belediyesi ile yapılan protokol sonucu şehrin muhtelif bölgelerine toplama kumbaraları yerleştirerek, ihtiyaç fazlası giysi ve ayakkabıların son kullanıcıdan geri kazandırılmasını sağlıyor. Özel ekip ve araçlarla toplanan ürünler kalite kontrol işleminden geçirilmek üzere depolara gidiyor. Burada yapılan ayrıştırma işlemlerinin ardından yeniden kullanımı mümkün olan giysi ve ayakkabılar belediye aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor, mümkün olmayanlar ise paketleme işleminden geçirilerek geri dönüşüme kazandırılıyor. Geri dönüşünden de otomotiv sektörüne dolgu malzemesi ve elyaf elde ediliyor.