Nepal ile Çin sınırında Himalayalar’dan bir buzulun kopmasının ardından nehirlerde meydana gelen taşkının yol açtığı sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 547’ye yükseldi. Nepal polisinin açıklamasına göre bin 473 kişi yaralanırken, 977 kişi ise kayıp durumda.

Kayıplar arasında Hindistan, ABD, Ukrayna, Malezya, Avustralya ve İngiltere gibi ülkelerden yüzlerce yabancı turistin de bulunduğu bildirildi.

Arama kurtarma için bin 200 ek asker görevlendirildi

Nepal Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, arama ve kurtarma çalışmalarının hızlandırılması amacıyla bin 200 ek askerin görevlendirildiği duyuruldu.

Nepal ordusunun, sel nedeniyle Rasuwa Hidroelektrik Santrali tünelinde mahsur kalan işçileri kurtarmak için çalışmalarını yoğunlaştırdığı aktarıldı. Tünelden 2 kişinin kurtarıldığı, içeride kaç kişinin mahsur kaldığının belirlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Sel Çin’in Tibet bölgesi ve Nepal’in kuzeyini etkiledi

Çarşamba günü Himalayalar’dan bir buzulun kopmasının ardından selin önce Çin’in Tibet bölgesini, daha sonra Nepal’in kuzeyindeki Rasuwa ve çevre bölgeleri etkilediği bildirildi.

Bhotekoshi ve Trishuli nehirlerinin sel suyu ve molozlarla taştığı, evler, köprüler, yollar ve diğer altyapı unsurlarının zarar gördüğü aktarıldı.

Bazı bölgelerde yaşayanlarla ve turistlerle iletişimin tamamen kesildiği belirtildi.

Kaynak: İHA