Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın eşi Pakize Nursaçan hayatını kaybetti. 86 yaşında vefat eden Pakize Nursaçan’ın cenaze namazını eşi Necmettin Nursaçan kıldırdı.
Pakize Nursaçan’ın cenaze namazı, ikindi namazını müteakip Hulusi Akar Camii’nde eda edildi. Cenaze namazında duygusal anlar yaşandı.

Necmettin Nursaçan, cenaze namazı öncesinde yaptığı konuşmada, eşi Pakize Nursaçan’ın 67 yıllık hayat arkadaşı olduğunu belirterek, “Ebediyete uğurladığımız kişilerden biri, benim 67 yıllık hayat arkadaşımdır. Saliha bir hanımdı. Devletimiz beni yurt içinde, yurt dışında görevlendirdi, bir Ramazan evimde kalmamışımdır. Bu kadın; benim çocuklarımın anası oldu, babası oldu. Ben hakkımı helal ediyorum, siz de hakkınızı helal eder misiniz” ifadelerini kullandı.

Kılınan namazın ardından Pakize Nursaçan’ın cenazesi, Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Cenaze törenine Memduh Büyükkılıç, Mustafa Yalçın, Mustafa Palancıoğlu, Bilal Özdoğan, Kayseri OSB eski Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Nursaçan ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.





