Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen ve adını "Narkogüç-45" olarak alan bu büyük operasyon, uluslararası uyuşturucu ticareti yapan organizasyonlara karşı önemli bir başarı olarak kayıtlara geçti. Operasyon kapsamında ele geçirilen 109 kilogram kokain, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde sergilenirken, olayın detayları adeta bir polisiye romanı kadar heyecan verici.

Genç Gazete Narkogüç 45 Operasyonu Kocaeli'de 109 Kilogram Kokain Ele Geçirildi 4

Uzun Süren Takip ve Kesin Darbe

Aylar süren teknik ve fiziki takip sonucunda başlatılan "Narkogüç-45" operasyonu, Avrupa'dan Türkiye'ye uyuşturucu sokmaya çalışan bir tırın Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısında durdurulmasıyla zirveye ulaştı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ve Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması sonucu, tırın gizli bölümlerinde saklanan kokain paketleri ortaya çıkarıldı.

İlk kazayı atlatan kadın ile çocuk, saniyeler sonra ikinci kazada ağır yaralandı İlk kazayı atlatan kadın ile çocuk, saniyeler sonra ikinci kazada ağır yaralandı

Genç Gazete Narkogüç 45 Operasyonu Kocaeli'de 109 Kilogram Kokain Ele Geçirildi 3-1

Akrep Logolu Gizemli Paketler

Bazı kokain paketlerinin üzerinde dikkat çekici bir akrep logosu bulunması, bu uyuşturucu ağının sembollerinden biri olabileceğini düşündürüyor. 

Kahraman Köpek Milov'un Rolü

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nün emektar köpeği Milov'un hassas burunu sayesinde, tırın özel olarak hazırlanmış bölümleri tespit edildi. 

"Operasyona katılan ekipleri tebrik ediyorum." - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

Genç Gazete Narkogüç 45 Operasyonu Kocaeli'de 109 Kilogram Kokain Ele Geçirildi 1

Editör: Abdullah Argun